Mi van, ha aláírtam, hogy elvégzek levelezőn egy egyetemet, de a munkaadóm nem enged el a képzésre?
Hát talán a szerződést meg kéne módosítani és azt beleírni, hogy nem három, hanem mondjuk öt év alatt
kell megszerezned azt a tanári képesítést.
Valahogy meg kéne állapodnod az igazgatóval, hogy
adjon még legalább plusz egy évet a képesítés megszerzésére - bár ha nem enged el sosem, akkor nem tudom, hogy lehetne elvégezni
Nekem ez az egész gyanús.
A tanulmányi szerződés feltételei:
-A munkaadó biztosítja neked a tanulás feltételeit, fizeti a tandíjat, elenged a képzésre, sőt vizsgánként 2 nap szabi is jár, én úgy tudom.
-A munkavállaló cserében vállalja, hogy bejár az órákra, levizsgázik, és miután elvégezte az iskolát még legalább annyi ideig a munkahelyen marad, ameddig a képzés tartott.
A 3 mondatos szerződés nem tudom, hogy egyáltalán érvényes-e, ez inkább egy szóbeli megállapodásnak tűnik nekem. Én is tanítottam középiskolában, a fél tanári kar járt még iskolába, és mindig olyan órarendet kaptak, hogy mindig el tudtak menni iskolába. Volt olyan kolléganőm, aki hétfő-kedden nem is járt dolgozni. Ez csupán jóindulat kérdése!
Én a következőt tenném a helyedben:
-Beszélnék egy jogásszal, hogy mi a helyzet ezzel a szerződéssel, egyáltalán érvényes-e. Eleve vannak olyan szabályok, amelyek akkor is érvényesek, ha nem írjátok le, egyszerűen érvényes a tanulmányi szerződésre. Ezt pontosan nem tudom, a jogásszal beszéld meg.
-Beszélnék az igazgatóval, hogy a heti óraszámot igenis be lehet 4 napba sűríteni, vajon mi az oka annak, hogy erre nem hajlandó. Ha ki akar tenni, mondja meg őszintén, akkor te is tudod, hogy mi a helyzet. Kémiatanárból hiány van, már egy fél diplomával is találnál helyet szerintem, jobb ha most megtudod, most vannak a felvételik a következő tanévre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!