Mennyi szabadság jár 4 órásnak?
Holnap telik le a 3 hónapos próbaidőm, 4 órában vagyok foglalkoztatva, tehát mostmár kivehetem a szabim, de nem tudom mennyi szabadnap jár? 26 éves leszek márciusban.
a másik, hogy kivenném mindet,mivel fel akarok mondani március körül. mennyi a felmondási idő? le kell azt dolgozni?
köszi
4 óra... és valóban 4 órát dolgozol vagy csak ennyire vagy bejelentve, hogy ne kelljen adózni..?
felmondási idő 30 nap (próbaidő után) és igen ezt le kell dolgozni, de kiirathatod magad táppénzre... :))
egyébként 8 órába 25 évesen olyan 21-22 nap jár ha jól emlékszem.
Azt tudom, hogy én 3 és fél hónapra, 6 napot kaptam. (ennyi maradt hátra az évből mikor oda kerültem)
tényleg 4 órát dolgozok. na az tökjó 22 nap :)
köszi az infót. a doki kiír csak úgy táppénzre? 1 hónapra??
igen sztem lehet h a fele
doki irhat ki táppénzre
Nem, nem csak a fele jár.
21 vagy 22 nap jár (most nincs kedvem ellenőrizni).
(Azért nem csak a fele jár, mert te ugyanannyi szabadnapot vehetsz ki, csak ugye nálad minden kivett szabadnap 4 óra. Ennek van egy bonyolultabb része is, de azt most nem mondom el, elképzelhető, hogy nem így van, de annak kicsi az esélye...)
Viszont ha te mondasz fel, akkor 30 nap a felmondási idő, amit mindenképp le kell dolgoznod. "Mindet" veheted ki, csak a márciusig időarányosan járót. (Sőt igazából a munkáltatód dönthet úgy, hogy inkább kifizeti neked egy részét, de ennek is elég bonyolult szabályai vannak.
/ügyvédjelölt/
A szabadság mértéke az életkortól függ, és nem jön számításba az, hogy rész- vagy teljes munkaidős vagy-e.
Annyi, hogy nálad egy munkanapnak négyórás munkaidő felel meg, tehát egy szabadságos napod is négyórás, azaz ennyi időre számítódik a távolléti díjad.
Hát te se lehetsz egy nagy agytröszt. Ezeket az alap jogszabályokat már a középiskolában beleverik a gyerekekbe :D. Na meg az a 4 óra:D.....én 8-10 órát vagyok iskolában és nem azt nézem h hány nap után vehetem ki a szabit :D.
NEm tudom hogy mi az oka annak h felmondasz , hisz 4 órás munka 26 évesen? Én naponta többet dolgozok potyára :D. De egyébként azt hiszem h 3 hónap után 4 órás munkára olyan 3-6 napot adnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!