Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiadott szabadság kifizetéséne...

Kiadott szabadság kifizetésének elmaradása?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Felvilágosításra lenne szükségem. 2014.11.10. töltötte be a kisfiam a harmadik életévét. Bementem a munkáltatómhoz, hogy visszamennék dolgozni, de csak 4 órában,(12 órás a beosztás) ugyan is egyedül nevelek 3 gyereket, (3,6,9, évesek) akiket nem tudok másra bízni reggel és délután, mikor vége van az iskolának, óvodának. Tényleg, gy rossz szavam nm nehet az ápolási igazgatónkra, próbáltunk valami ésszerű, házon belüli munkát találni, ami igaz nem az eredeti státuszom, de legalább munka. Sajnos nem találtunk semmit. Így fájó szívvel megállapodtunk a közös megegyezéssel történő kilépésemben. De előtte a szabadságomat ami az évek alatt felgyűlt, ki kell vennem. (59 nap)Írtam egy kérelmet az Áp. Ig- nak, hogy 4 órásban számolják el a szabimat, mert közben beadtam a főállású anyaságira a kérelmet. Elfogadta. Másnap hívta is a bérszámfejtésről, adategyeztetés miatt. De még mindig nem kaptam kézhez a szabira járó fizetésemet. Ezt hogyan számolják el? Havi bontásban, vagy egy összegben, és mikor?

Köszönöm a válaszokat, ha tud rá valaki felelni

2014. dec. 10. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha kiveszed, akkor "havi bontásban", hiszen a szabadság lejártáig biztosan fennáll a munkaviszonyod.

Ha nem veszed ki, akkor a munkaviszonyod megszűnésekor kötelesek készpénzben "megváltani". Az egyösszegű lenne.

2014. dec. 10. 19:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm a válaszodat. Reggel felhívom a munkáltatómat, hogy megtudjam hol kavarták el a pénzemet.
2014. dec. 10. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!