Hogy gondolják ezt a munkaadók?
semmi gond, odamész, megkérdezed műszakkezdéskor, hogy hol a szerződés?
ha azt mondja, hogy nincs, otthagyod, ha azt mondja, hogy majd később, akkor abból se lesz szerződés...
Teljes mértékben egyetértek a kérdezővel, DE!:
Sajnos olyan világban élünk, ahol csak mi, idelent lakók tudjuk, hogy mennyi "szegény" és elkeseredett ember van. Kevés a munkahely, sok a munkaerő. Ha évek óta nincs munkád, hiába van a hited, egy idő után átértékeled azt is, ha valaki megkínál egy kis munkával. Majd imádkozol, hogy vagy lesz belőle fizetés tényleg, vagy sem.
És pontosan ezt használják ki a rabszolgatartók.
Pedig, mint tudjuk, sok lúd disznót győz...!
Én is a kérdező táborát gyarapítom, kértem már segítséget munkaügyi felügyelőktől, munkaügyi peren is vagyok már túl.
Én a sok évi spórolásomnak köszönhetően megtehettem, hogy akár 1 évet is kihúztam mindenféle ellátás nélkül.
De a többség nem él ebben a "luxusban", ezért hagyja ott azt, ami jár neki, és azért vállal el minden rabszolgamunkát (sokszor ingyen), mert rá van szorulva és bízik a szerencséjében.
A munkáltatóknak sem könnyebb, azért ennyire ne legyünk "egyoldalúak".
Nekem szerencsém volt mind a két oldalt megtapasztalni.
De az biztos, nagyon elszaladt a ló munkaügy terén. Szinte szabad kezet kaptak a munkáltatók, legalábbis azt gondolják és úgy is tesznek, mert nehéz a bizonyítás, mindenki fél és hallgat, a munkaügyi perek évekig húzódnak, a laikus dolgozót könnyű átverni egy kis hazugsággal, amit el is hisz, és nem megy az igaza után, mert nem tudja, hogy igaza van.
A normális munkáltató pedig sokszor küzd a nem normális dolgozókkal, aki aláír egy szerződést, amiből semmit nem tart be. Se a józanul munkára való jelentkezést, sem a dolgozást, sem a munkaidőket. Időnként elfeledkezik a kötelességéről, csak a jogait tudja felsorolni. Ez a másik véglet. Mindkét oldalon találunk ilyet is, meg olyat is.
De találkoztam már olyannal is, ahol a dolgozók összefogtak és kényszerítették a munkáltatót, hogy bírálja felül a (teljesíthetetlen) normát, különben munkaügyi felügyelőkhöz fognak fordulni panaszuk orvoslásáért. Győztek! Mert igazuk volt. Lehet így is.
A munkaerőpiac most egy hatalmas akadálypálya, tele versenyzőkkel, ahol csak elvétve találkozni a jó erkölccsel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!