Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kutató vagyok. Ha felmondok,...

Kutató vagyok. Ha felmondok, a felmondási idő alatt köteles vagyok beszámolni a "találmányaimról", azaz az a megvalósítás mikéntjéről? És miután eljöttem?

Figyelt kérdés

#kutató #felmondsái idő
2014. dec. 10. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem. A te saját szellemi "termékedet" nem kell közhírré tenni. Miután eljöttél, azt csinálsz, amit jónak látsz, nem vagy köteles azonnal felismerni az összefüggéseket, tehát a "találmányok" utána is megszülethetnek benned, összeállhatnak.
2014. dec. 10. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem vagy köteles. Sem a felmondási idő alatt, utána meg pláne. (kinek?) :)

Azért olvasd el a munkaszerződésedet, hogy pontosan mi áll benne. Általánosságban nehéz tanácsot adni. Ott le van írva, ha a munkáltatód kötött ki olyasmit, hogy pld. nem mehetsz x évig hasonló profilú céghez, konkurrenciához, stb.

2014. dec. 10. 21:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. dec. 11. 05:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez kamu.

Ha kutató vagy, akkor bizonyára nem 8 általánossal rendelkezel.

Ha meg tanult ember vagy, nyilván át tudsz látni annyit, hogy semmilyen módon nem bizonyítható, hogy egy "találmány" ötlete mikor pattant ki az agyadból. Szerinted a munkáltatód majd beperel, mondván a nagy találmányt te nem is múlt héten agyaltad ki, hanem 3 hónappal korábban, amikor még fennállt a munkaviszony?

Már ez is, hogy a találmányt zárójelbe teszed... komolytalan.

2014. dec. 11. 07:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem kamu. Tudják, hogy itt is szoktam kérdéseket feltenni, így próbálom kevésbé felhívni a figyelmet. Igazából engem valami idevágó jogszabály érdekelne, mert abban nem igazán vagyok jó. Sajnos konkrétumot nem írhatok, ezért az idézőjelezés.
2014. dec. 11. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!