Ennyire buták a munkaadók ebbe az országba? Ha oda megyek talpraesetten önbizalommal hogy dolgozni akarok, akkor nem kellek? Amikor játszom a hülyét akkor meg igen? Ennyire igénytelen tróger népség vagyunk?
Az elmúlt 1 hónapban,voltam vagy 6 interjún állás ügyben.Mindig tiszta,vasalt rendezett ruhába jelenek meg,nem vagyok hülye gyerek,talpraesett vagyok és csak az nem látja hogy dolgozni akarok,aki hülye.A lényeg hogy mindig úgy jelenek meg ahogy egy interjún kell,nem vagyok nagyképű,inkább talpraesettséget probálok mutatni.Mindig igényes ruhába érkezem,ápoltan.Kicsit múltkor megelégeltem a dolgot hogy sehova nem kellenek a korrekt emberek,akik dolgozni szeretnének és igényese magukra és környezetükre.Így fogtam magam és szakatt nadrágba,kicsit kopott kabátba szőrössen mentem oda,kicsit játszottam a hülyét is mellé.És képzeljétek el mi történt!Fel akartak venni!!A másik eset,amikor egy másik helyre jelentkeztem,öten voltunk az interjún és mindenkit szépen sorba hívtak be,mindenki igényesen fel volt öltözve,rendesnek tűntek,még beszélgettünk is egymással.Kivéve egy embert,aki egy igénytelenség volt,az interjúra rövid nadrágba,croks papucsba és kinyúlott nyakú polóba jött.Na és kit választottak?Már ki is találtátok gondolom....hát persze hogy az igénytelen nyomroncot.Pedig akik ott voltunk,nem kis tapasztalatunk volt egyikünknek sem.
Én dolgoztam már Németországba,ha ott egy ilyen tróges megjelent volna,és az is ahogy eljátszottam magam,kb a portán visszaforditottak volna.Itt ebbe a nyomoronc országba nem számít?Ide az idétlen,igénytelen,büdös trógerok kellenek akiket kilehet használni?
Szóval ez hogy lehet?Ennyire igénytelen egy népség vagyunk?
Kicsit kuszán fogalmazol, kihagysz szóközöket, rengeteg a helyesírási hibád. Mindezek miatt nehéz értelmezni, amit írsz,
Szerénytelen vagy. És most fogalmaztam szépen!
Leírod milliószor, hogy igényes vagy mert igényes ruhában mész állásinterjúra...
Te nem igényes van, hanem kisebbségi komplexusos, meg idióta is. Se talpraesett...
Ami állatságot itt összepakoltál, az meredek.
És ez is az Orbán miatt van, hát egy Kádár-nyuggernak több esze van ennél.
Persze te hatalmas ász vagy, csak mindenki hülye, akit külföldön körberöhögnének, szerencsére neked nem kell messze menned érte, itthon is körberöhögnek ahogy látom.
Egyrészt beképzelt és öntelt vagy. Másrészt ha interjúvolok valakit, pont telibeszarom, hogy milyen ruhába jön, ha
1) szakmailag ott van, ahol elvárjuk
2) úgy tűnik, hogy emberileg ki lehet vele jönni.
Volt egyszer egy olyan jelölt nálunk, aki kimondottan öntelt volt, és nagyra volt a tapasztalatával, igényes ruhában is jelent meg, de amikor egy viszonylag egyszerű feladatot adtunk neki, akkor kimondottan sértettnek tűnt, hogy mi tesztelni akarjuk a tudását...
Ezek után a feladat megoldásában sem jeleskedett, de ha jeleskedett is volna, akkor is a másik jelöltek közül választottunk volna inkább, mert ilyen hozzáállású emberrel ki a fene akar együtt dolgozni?
tegnap 22:17
Nagyon nagy tévedésben vagy már ne haragudj.Azért mert kifogtál egy ilyen embert,akkor már minden igényes ember,aki ad magára és a munkájára az egyből idiota beképzelt?Nem vagy te egy kicsit előítéletes?
Igen biztos vannak ilyen emberek,ez tény!De nekem nem derogál megcsinálni olyan munkát sem,ami másnak lealacsonyító.Ha engem megkérne a munkaadóm,hogy kapáljam meg a kertjét,amit természetesen kifizet,számomra ez nem lenne megalázó és derogáló,természetesen ha ezt kifizeti nekem.
Egyébként meg sok munkaadó,olyan dolgot kér,ami nem az adott munkakörhöz tartozik.Általában ez multiknál nem jellemző,csak f..os kis magyar cégeknél,családi vállalkozásoknál.Egy családi vállalkozásban,simán megkérik az irodai dolgozót,ha olyan van,hogy takaritson itt ott.Hallottam már ilyet.Egy multinál,pl egy admiszitrátort,nem fognak megkérni hogy menjen takarítsa ki az irodákat,mert arra ott van a takarító,de tudom csóri kecskét megb..szom 2 ft-ért magyar cégeknél ez lehetetlen.Viszont egy kis vállalkozásnál ezt elvárják többnyire.
Nekem is volt olyan hogy raktárosként dolgoztam,majd emgkért a főnök hogy a telep végén lévő kis kertecskélyét permetezzem le.Megcsináltam,de volt olyan aki nemet mondott és még aznap elhúzta onnan a csikot.Teljesen jogossan mondott nemet az az ember,mert nem kertésznek lett felvéve.
Szóval mielött idiotázol,gondolkozzál hogy az éremnek két oldala van,persze tudom mindig lesz egy idiota akit lehet csicskáztatni és átlehet küldeni az irodából wc-t pucolni.
tegnap 22:17
Ja és még valami.Ezzel csak okossan,mert elmegy egy cég híre és senki nem akar odamenni dolgozni.Ismerek ilyen céget, a városba már elment a híre és hibába igér jó fizetést,senki nem akar odamenni dolgozni,ami meg is látszik,mert hetente frissitik az állást,ez már 6 hónapja megy.Érdekes nem?Azóta nem találták meg a megfelelő embert?Pedig jó pénzt igér.Elment a cég híre,akik egy adott szakmában jók,azok között van némi kapcsolat és könnyen megtudják kérdezni milyen ez meg az a hely.Hát az a hely beszopta,mert senki nem akarja betölteni azt a munkakört.Nem agysebész állás,még sem akarja senki csinálni,mert 1-2 hét után rájönnek hogy egy b..zi a főnök.A híre elment,így nem akar senki dolgozni neki,elfogytak a hülyék,így kénytelen lesz ő is dolgozni.Így járt,becsülte volna meg jobban a munkavállalókat.
"Nagyon nagy tévedésben vagy már ne haragudj.Azért mert kifogtál egy ilyen embert,akkor már minden igényes ember,aki ad magára és a munkájára az egyből idiota beképzelt?"
Ezt egy szóval sem mondtam, volt olyan jelölt, aki fekete öltöny-nyakkendőben jött interjúra, simán továbbjutott a második fordulóra, mert szakmailag rendben volt, és normálisnak is tűnt.
"Ezzel csak okossan,mert elmegy egy cég híre és senki nem akar odamenni dolgozni."
A cégnek inkább jó híre van, pl. mert nem vesz fel hülyéket.
Nem a te cégedről beszélek.A tiednek lehet jó híre van.De vannak cégek,ahol nem számít hogy te igényesen jelensz meg és van szakmai tapasztalatod és még a munkádat is rendesen elvégzed.Pl egy érettségizett raktáros,kellő szakmai tapasztalattal had mondja már azt hogy bocsi de nem fogok szemetet válogatni,vagy a telep végén füvet nyírni és permetezni.Ha valaki ezért nagyképűnek számítt akkor komoly gondok vannak a cégvezető fejében.Ahhoz vegyen fel akkor egy kertészt,vagy egy segédmunkást.
Tegyük fel te nagyon jó lakatos vagy,sok tapasztalattal a hátad mögött,nagyon profi munkát végzel,akkor te sem hiszem hogy örülné neki ha a főnök segédmunkákat bízna rád.
Vannak ilyen cégek hidd el.És erre ezért választanak egy igénytelen embert,akinek látszólag nincs rendben az élete.De egy kifinomult igényes ember,már egyből tudálékos és nagyképűnek van feltűntetve.Hát szép mint ne mondjak...Az igényesség a munkára és magamra,környezetemre,ez nem nagyképűség,és igen van aki nagyképű lehet a szakmai elért eredményeire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!