Mihez kezdjek? Végeztem a fősulin, de. Hogy találjak nekem megfelelő munkát?
Van érettségim, valamint okj-s kereskedő, boltvezető és ruházati eladói végzettségem. Már több mint 2 éve keresek munkát, de nem találtam semmit, sehonnan sem válaszoltak az önéletrajzaimra. Interneten is regisztráltam mindenhova (monster, jobinfo...), a helyi aprót is mindig néztem, de semmi.
Lett volna egy eladói munka, de nem bejelentett, olyan pedig nem kell.
Most végeztem a főiskolán, bolognai rendszerben, viszont mivel nincs még meg a nyelvvizsgám, ezért nem kaphatom meg a diplomámat, csak igazolást a záróvizsgámról.
Milyen esélyem van így bármilyen munkára is?
Hétfőn regisztrálnak be a munkaügyi központba, de nem sok reményt fűzök ehhez. Pedig nagyon kellene valami munka... munkaszerződéses.
Azt vállalsz el, amit akarsz. De a munkaügyi központ nem fog neked keresni, csak regisztrálnak.
Hogy hol találsz munkát? Nagyjából sehol. Amíg nincs meg a diplomád, addig is max. az okj-s szakmáiddal van esélyed. De ha azzal jelentkezel egy állásra, akkor a majdnem diplomádat tagadd le, mert nem fognak felvenni.
Sok energiát kell belefektetni a munkahekykeresésbe. Szerintem, ha Te regisztráltál oldalakon, azzal nem vagy sokkal előrébb. Én azt ajánlanám neked, hogy küldd el az önéletrajzod minél több helyre. Manapság már emailen el lehet küldeni mindenhová, sőt még olyan helyre is elküldheted, ahol nem is hírdetnek, de szívesen dolgoznál ott. Szerintem nem kell 100%-ban megfelelned a meghírdetett állásnak, van hogy magasabbra teszik a mércét a kelleténél. Bátraké a szerencse, veszteni nem vesztesz.
Vannak olyan oldalak, ahol automatikus értesítést kérhetsz a meghírdetett állásokról és még aznap küldheted is emailben az önéletrajzod és a kísérőleveled. Legfeljebb csinálsz több féle variációt a meghírdetett álláshoz, hogy ami dobhat rajtad, azt beleírod, ami hátrány lehet azt kihagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!