Hogy találjak megfelelő tenyésztőt?
Már megnéztem az összes itthoni, neten elérhető tenyésztőt oda-vissza. Van véleményem, kedvenc kennelem és pontosan tudom milyen kutyát akarok (lehet az baj ha túl pontos?) de hát én nem vagyok szakértő.
Ha például a netboardon kérek segítséget a fajta fórumán akkor segítenek? Vagy nem illik saját maguk, illetve a "vetélytársaik" reklámozni?
Mennyivel előre lépjek kapcsolatba a tenyésztővel? Túlzás ha évekkel a vásárlás előtt?
Nagyon borúlátó vagyok, ha még a külföldi kennelek felé is húzok, annak ellenére, hogy magyar fajtát akarok? És ezekről hol szerezhetek tudomást? Találtam párat a neten, de az a baj hogy elég kevésnél volt normális angolra fordított oldal.
Illetve a tenyésztő csak akkor jó tenyésztő ha tökéletes? Mert én még egyet sem találtam aki mindent betart. Az egyiknél a 9 éves kutyának volt alma, a másiknak van vagy 10 kutyája stb... Ha amúgy jók az eredményeik, a kutyák szépek, boldogak, törzskönyv stb akkor ezeket el lehet nézni, ugye?
Én minden kutyámnál úgy voltam, hogy odamentem megnéztem. Ha jó érzés volt,akkor nem foglalkoztam azzal, hogy hánykutyája van,. ha nem volt jóérzés,akkor akkor se vettem,ha tökéletes volt.
Nekem általában 1év volt a választás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!