Adott egy nonstop bolt, napi 12 óra munkával heti 7 nap, pihenőnap nélkül. A meg nem kapott pihenőnapokat hogy kell fizetniük? Erről van szabályozás? Hánynaponta járna pihenőnap?
Már hogy ne tudna tenni? Nagyon jó úton halad, ha már bíróságon van az ügy.
Szóval: nincs olyan, hogy meg nem kapott pihenőnap. Az jár, és kész. Csúnyán meg fogják büntetni a céget. Te is fogsz kártérítást kapni, azt majd kiszámolják, hogy mennyi jár.
Ahol feljelentették a céget, majd nem lett belőle semmi, és az ember is eltűnt: szinte biztos, hogy peren kívül megegyeztek, szép kis összeget kifizettek a feljelentőnek, aki visszavonta a feljelentést, és csendben, balhé nélkül lelépett. Pár százezerért erre a legtöbb feljelentő hajlandó, hiszen többet úgyse nagyon kapna a bíróságtól sem. Ellenben a cég milliós büntetésre számíthat, ezt előtte nyilván leegyeztetik egy ügyvéddel, és ha a gyakorlat szerint járna mondjuk egy 5 milliós büntetés a cégnek, akkor nagyon is megéri nekik kifizetni 1-2 milliót a balhé elkerülése érdekében.
A dolgozó is jól jár, mert nem kell éveken át a bíróságra járkálnia, és még pénze is les, jó esetben több is, mint amennyit "elcsaltak" tőle.
Tudtommal napi 2 pihenőnap jár, amelyből az egyiknek vasárnapra kell esnie. Vannak különleges munkakörök, ahol ez a szabályozás nem érvényes, pl. egészségügy, rendvédelmi szervek, stb.
Keress rá a pihenőnapra az aktuális MTK-ban.
köszönöm a válaszokat!
Utánanéztem már, hogy 8 órás munkaviszonynál 6 ledolgozott nap után van egy pihi. Az Mt. a heti munkaórát 48ban maximalizálja, ami nekem ugye 4 nap. egybe lehúztam 18 napot...október 23.ával, az egyetlen pihenőnapomon amit kiadták 7 órát túlóráztattak, ami meg egy komplett munkanap, szóval gyakorlatilag nem volt pihenő. Azt szeretném kiszámolni, hogy mennyi lenne a fizetésem. A ki nem adott napokat akkor úgy kell számolnom, mintha kiadták volna, csak mégis behívnak(200%)?egyáltalán a 18ból hány ilyen ki nem adott napom van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!