Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha órabérben vagyok, de nem...

Ha órabérben vagyok, de nem tudtam teljesíteni az elvárást munkaidőn belül, bent tarthatnak túlórázni úgy hogy nem fizetik ki?

Figyelt kérdés
Órabérben vagyunk a szerződés szerint, de a főnök meghatározott egy napi darabszámot, amit vagy tudunk teljesiteni, vagy nem. Amíg nincs meg a darabszám addig nem mehetünk haza, és van hogy két órával tovább bent vagyunk, amit nem fizet ki. Szabályos ez? A szerződésben nem szerepel semmi erre vonatkozólag.

#munka #túlóra #nem fizenek ki
2014. okt. 1. 22:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha órabérben vagy, nem lehetsz teljesítménybérben. Ezt megmondhatod a főnöködnek. Igaz, utána veheted a batyudat és kereshetsz másik munkahelyet.
2014. okt. 1. 22:44
 2/3 A kérdező kommentje:
hol találhatom meg a munka törvénykönyve ide vonatkozó részét?
2014. okt. 1. 22:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Így van. Az órabéres az nem teljesítménybéres. Mint ahogy a havi béres sem órabéres, stb.

Amit a főnök Veletek csinál, az túlóráztatás. Olyan nincs, hogy nem fizet rá bért. Tehát törvénytelen, amit csinál.

MT XII. fejezete taglalja a munka díjazását. (136. §-tól kezdődően)

A túlórát (rendkívüli munkaidő) a munkáltatónak el kell rendelnie, ha Te kéred, akkor köteles írásba adni azt.

A rendkívüli azért rendkívüli, hogy ne legyen már mindennapos esemény, hanem tényleg rendkívüli.

Ha hagyjátok magatokat kizsigerelni, akkor ebben az országban soha nem lesz semmilyen pozitív változás.

Én panasszal élnék a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen. Ez az Ő hatáskörük. Kérheted a névtelenséget, ilyenkor "spontán" módon ellenőrzik a munkáltatót, felveszik a dolgozók tanúvallomásait, és ha ez alapján bizonyított a törvénytelenség, akkor a plussz bér kifizetésére kötelezik a munkáltatót. Ha nem az első eset nála, akkor még jól meg is büntetik.

2014. okt. 2. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!