Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Menjek el még egy próbára...

Menjek el még egy próbára vagy hagyjam az egészet?

Figyelt kérdés

Nem régen jöttem Londonba, gőzerővel keresek munkát. Most hétfőn voltam egy állásinterjún - egy szépészeti klinikára keresnek recepcióst. Az interjú nagyon jól ment, másnap azonnal visszahívtak, hogy csütörtökön délután fáradjak be 1-2 órára körbenézni. Elmentem, megmutatták a klinikát, elmondták miből áll a munkakör. Elbeszélgettünk a munkáról, utána azzal váltunk el, hogy keddig tudatják, felvesznek-e. Pénteken délután felhívtak, hogy rajtam kívül már csak egy esélyes van - egy nagyon brilliáns lány, aki tökéletes és hiper-szuper. A lényeg, hogy menjek már el jövő kedden még egyszer 4-5 órára próbára.

Szerintetek csak tesztelnek azzal, hogy az egekig dícsértek egy másik lányt és arra kíváncsiak, hogyan fogom kezelni a helyzetet, hogy tudom 'milyen tökéletes' konkurenciám van?

Halkan jegyzem meg, hogy a próbaórákat nem fizetik meg, sem a metrójegyet és ilyen tempóval még hetekig hívogathatnak ingyen próbákra, mindig a tökéletes konkurenciára hivatkozva. Szerintetek menjek el kedden megint, vagy hagyjam az egészet és inkább fordítsam azt az időt egy másik munka keresésére? Nem azzal van a gond, hogy próbára hívnak, hanem azzal, hogy a keddi nap már felér egy részmunkaidős dolgozó óraszámával, amiért nem kapok semmit. A múlt héten egy üzletben voltam próbán, ott kifizették azt az 5 órát. Szerintem így korrekt.

2014. szept. 6. 01:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Elmentem, 5 óra múlva azzal távoztam, hogy a hét végéig értesítenek. Csütörtökön hívtak, hogy nem mennék-e még egyszer... nem mennék, szerdán kaptam egy másik állást, hétfőn kezdek :)
2014. szept. 13. 11:28
 12/14 anonim ***** válasza:

OKÉ! De legalább oda tetted magad, ők meg nem! Ez csak így derülhetett ki...

Sok sikert a másik helyen!

2014. szept. 14. 06:57
 13/14 anonim válasza:

Hát ezek hülyét csináltak belőled, tiszta röhej. Mit képzelnek, basszus:S

A lényeg, hogy találtál munkát, sok sikert!:)

2014. szept. 14. 10:13
 14/14 A kérdező kommentje:

Volt egy ilyen érzésem, de legalább megbizonyosodtam róla, hogy valóban így van :)

A másik hely teljesen korrekt.

Nagyon köszönöm a válaszokat és a jókívánságot egyaránt :)

2014. szept. 14. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!