Menjek el még egy próbára vagy hagyjam az egészet?
Nem régen jöttem Londonba, gőzerővel keresek munkát. Most hétfőn voltam egy állásinterjún - egy szépészeti klinikára keresnek recepcióst. Az interjú nagyon jól ment, másnap azonnal visszahívtak, hogy csütörtökön délután fáradjak be 1-2 órára körbenézni. Elmentem, megmutatták a klinikát, elmondták miből áll a munkakör. Elbeszélgettünk a munkáról, utána azzal váltunk el, hogy keddig tudatják, felvesznek-e. Pénteken délután felhívtak, hogy rajtam kívül már csak egy esélyes van - egy nagyon brilliáns lány, aki tökéletes és hiper-szuper. A lényeg, hogy menjek már el jövő kedden még egyszer 4-5 órára próbára.
Szerintetek csak tesztelnek azzal, hogy az egekig dícsértek egy másik lányt és arra kíváncsiak, hogyan fogom kezelni a helyzetet, hogy tudom 'milyen tökéletes' konkurenciám van?
Halkan jegyzem meg, hogy a próbaórákat nem fizetik meg, sem a metrójegyet és ilyen tempóval még hetekig hívogathatnak ingyen próbákra, mindig a tökéletes konkurenciára hivatkozva. Szerintetek menjek el kedden megint, vagy hagyjam az egészet és inkább fordítsam azt az időt egy másik munka keresésére? Nem azzal van a gond, hogy próbára hívnak, hanem azzal, hogy a keddi nap már felér egy részmunkaidős dolgozó óraszámával, amiért nem kapok semmit. A múlt héten egy üzletben voltam próbán, ott kifizették azt az 5 órát. Szerintem így korrekt.
Menj el, mert ha nem mész el ki tudja meddig fogod bánni- Mi lett volna ha..."
Menj el, ez nem kérdés.
"ott kifizették azt az 5 órát. Szerintem így korrekt."
ez nem korrektség kérdése, úgy törvényes, hogy fizetnek, ha dolgozol
Nem tartozik szorosan a temahoz, de ezt mindenkepp olvasd el! Igaz, hogy egy infos irta, ami teljesen mas kategoria, de ertelmes tanacsokat ad:
Ha nagyon raersz, akkor egy alkalmat meg megprobalhatsz naluk, de tobbet csak akkor, ha a korabbiakat is kifizettek! Egyebkent ha masik munkaknal kifizetik a probaorakat is, akkor inkabb oda mennek a helyedben, hacsak nem olyan egetvero a munkahelyek kozt a kulonbseg (akar legkort, akar a feladatot, akar a fizetest tekintve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!