Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen végzettséggel tudnék...

Milyen végzettséggel tudnék havi nettó 300 ezret megkeresni havi 168 munkaórával?

Figyelt kérdés

Majdnem ennyi most is meg van, de nem havi 168 óra munkával, hanem 200+.

Tudom, fogjam be a számat, de nem vagyok egy megalkuvó ember, szeretnék váltani, egész egyszerűen nem a munkahelyemen akarom leélni az életem.

Most 26 évesen még jó, de h majd 40 évig még ezt akkor....

Jelenleg jogi területen dolgozok.

Itt felfelé már nem nagyon lehet menni.

Ha 168 órára váltok akkor meg visszaesik a bérem 90-130 ezer nettóra.

Rengeteg ismerősömmel beszéltem, a pénz sehol nem gond, a probléma náluk is, h aludni járnak haza(programozók, mérnökök)

Mit javasoltok?

2014. szept. 2. 19:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
22%

hatvanhat százalékos, mondtam már, hogy a Kordagyuri vagyok, ne legyél értetlen.

Mámmámmá, mámmámmáríjámá mámmámmá, mámmámmáríjjámááá!!

2014. szept. 2. 21:20
 12/24 anonim válasza:
havi nettó 300.000?:)cégem van mérnök vagyok és én keresek annyit...mérnökök azért dolgoznak annyit, mert a bérüket ki kell termelniük...az meg nem könnyű. Magyarországon vagyunk itt mindenki aludni jár haza.
2014. szept. 2. 21:31
 13/24 A kérdező kommentje:

Na jó, ez így tényleg eléggé humbuk.

A családi kategóriában én is bírom mikor minden második férj "egy multinál középvezető"

A másik minden második pedig "sikeres vállalkozó".

Egy valami közös:

"A semmiből, kapcsolatok és anyagi támogatás nélkül tört fel"

:)

2014. szept. 2. 21:34
 14/24 A kérdező kommentje:

Erről beszélek, lehet itt IBM-ezni, valakinek meg kell csinálni és a profit az első.

Másképp mehetsz közmunkára, ott valóban stimmel az óraszám.

Csak épp pénzt nem kapnak.

Na majd írok, ha kitaláltam valamit:)

2014. szept. 2. 21:37
 15/24 anonim ***** válasza:
Üzletkötőként, ha van türelmed kivárni, amíg ráérzel. Vannak akiknek vérében van...mégsem ők a legsikeresebbek, hanem azok akik odafigyelnek az ügyféljelöltre és az igényeikre szabják az ajánlatot. Tanítónő voltam előzőleg, mert az a végzettségem. Szerettem is, de panasz helyett váltottam. Több hónap eltelt, mire mmmmmmmmmmmmmma saját stílusom.... El tudod képzelni milyen érzés, amikor a nap végén, már az ágyban, egyszercsak bevillan, hogy ma -egy nap alatt - annyit kerestem, mint pedagógus koromban három hónap alatt?! A netto 168 óra meg úgy jön ki, hogy voltak hetek, amikor 60-70 órát dolgoztam, ztán meg pár napra eltüntem....
2014. szept. 2. 23:46
 16/24 anonim ***** válasza:
22%

Nettó 300 eFt feletti fizetésem, plusz prémiumum+ cafeteriám van.

Közel 40 éves vagyok, bankszektorban dolgozom pénzügyi elemzőként.

Normális 8-17-ig, pénteken 14-ig tartó munkám van. Igaz, vannak időszakok (negyedéves, zárások, tervezés, prognóziskészítés, igazgatósági ülésre készülés stb.) amikor a munkaidő nagyon húzós. Volt már példa arra is, hogy szombaton be kellett jönni, pénteken tovább maradni, szabadság alatt megcsinálni valamit, de NEM JELLEMZŐ.

Kisgyermekes, egyedülálló anyaként is normálisan el tudom végezni a munkámat az esetek 99%-ában. Az időszakos plusz idők, túlórák, feszített munkatempó meg a szakmával jár, ahogy a kereskedelemben meg a karácsony előtti időszak embertelen, a mezőgazdaságban meg az aratás.

25 évesen én is nagyon sokat dolgoztam, több, mint 168 órát- ezzel viszont szereztem tapasztalatot, szakképesítést, kapcsolatokat stb.- család, gyermek nélkül azért jóval könnyebb többet dolgozni. A mostani helyzetemben én ezt fizikailag sem tudnám megtenni egy ovis mellett- de szerencsére nem is kell.

Jogi terület is egy elég tág fogalom- nálunk a pl. jogtanácsos sokszorosát keresi az én fizetésemnek :), ellenben a panaszkezelési területen lévő jogász végzettségű, korban hozzád közelebb álló kollega bruttó 260 eFt-ért dolgozik.

Esetleg saját iroda? Tudom, idő, beruházás, de hosszútávon érdemes gondolkodni.

A családban van jogász, ő anyagilag is úgy tudott nagyon sikeres lenni, hogy egy speciális jogi területen tevékenykedik és nagyon magas szinten beszél hozzá egy európai nyelvet (nem angol), így talált egy rést, amivel ezeket a külföldieket (is) ki tudja szolgálni.

2014. szept. 3. 10:28
 17/24 anonim ***** válasza:
32%
Kamionsofőrként, 2200 euró+cafeteria Németben, és elég egy érettségi is! Plusz tudj németül, meg angolul. Ez nettó 670 ezer forintnak felel meg. Erre még jöhet plusz is ha többet vezetsz.
2014. szept. 3. 14:28
 18/24 anonim ***** válasza:

De mondok jobbat, unokatesóm Svájci munkaközvetítéssel foglalkozik, magyarul hivatalos cége van, hogy alkalmi munkában foglalkoztat kint építőipari munkásokat szezonálisan, ő mondta, egy építőipari munkás megkeres ott 4000 eurót is, de dolgozni kell keményen. Igaz ő euróban fizeti a munkásokat, 1500+ állja a szállásukat, utazásukat, mindent!

Építőiaprban van külföldön pénz, meg fuvarozásban, ezek azok a szakmák amik értékesek, és azok is lesznek, a jó munkásokat megfizetik!

IT szakembert találnak ott is...azokból van a legtöbb...

2014. szept. 3. 14:32
 19/24 anonim válasza:
5%

A Müncheni BMW gyárban vagyok a mechanikus megmunkálás vezetője, hajtókar, hengerfej és a főtengely gyártásáért vagyok felelős, 80-100 fős csapatot vezetek, nem panaszkodom 10 ezer euró a bérem mindenféle juttatás és prémiummal együtt, megkapom a legújabb BMW-ket céges autó gyanánt,de meg is érdemlem mert 5 évig koptattam a Lajos Miksa egyetem iskolapadjait.

Ja és mielőtt lekamuzna a kérdező, itt a zsebem tartalma, most csak ennyi volt benne:

[link]

2014. szept. 3. 19:08
 20/24 anonim válasza:

A jog területén rengeteget lehet keresni, ha valaki jó, és tényleg érti, amit csinál. Természetesen ez minden területre igaz, de a jogra különösképpen.

Van jogi diplomád, vagy csak jogi asszisztens vagy?

2014. szept. 3. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!