Mit mesélhetne magáról interjú elején egy pályakezdő mérnök?
Figyelt kérdés
#meséljen
2014. aug. 15. 16:27
1/5 anonim válasza:
például, hogy mit sportol, hogy min zenél, hogy szabadidejében túravezető, hobbija a barlangászat, hogy milyen szakmai szervezetekben tag, hogy mi volt a tdk-ja témája, hogy milyen egyéb tanulmányokat folytat(ott), hogy mik a tervei és az elképzelései, hogy milyen területen szeretné továbbképezni magát...
2/5 anonim válasza:
beszélj a tanulmányaidról, suli melletti szakmai dolgaidról, és ne a hobbidról. A munkáltató a szaktudásodért fog fizetni, és nem azért, mert te sportolsz vagy bélyeget gyűjtesz meló után.
3/5 anonim válasza:
Arról, hogy 3 mondaton túlmenően miért sikoltóan banális ez a kérdés a többi HR-es betanult ál-pszichológiai beugratússal együtt, meg amúgy is, nem azért jött hogy magáról mesélgessen. Eztuán pedig elkezdenék beszéni arról, amiben a legjobb vagyok szakmailag, pofátlanul, nem érdekel mit kérdez az interjúztató, amikor te beszélsz, az a te időd és lehetőséged, használd, ne válaszolgass a hülye kérdéseikre.
Nem vicc. Legyen tököd, nem bánod meg, ha nincs, később bánod meg.
4/5 A kérdező kommentje:
tudom, hogy kb lesz*rják, hogy mit mondok, azt figyelik, hogy hogyan. ha jól elő tudom adni magam, akkor valszeg jó a kommunikációs készségem. ami alapkövetelmény :\
2014. aug. 21. 23:03
5/5 anonim válasza:
Ez is igaz, de amire én utaltam, hogy ne akarj megfelelni az ostoba személyiségtani követelményeiknek, ami póz, és nem igazán számít (hacsak nem vagy közveszélyes, nem igazán érdekel senkit). Ehelyett, ha elmész az interjúra, beszélj arról amiben a legjobb vagy. Az a te időd, a te utazási költséged, nem a munkáltató kegye amit gyakorol. Vedd ki belőle a legtöbbet, szerintem. És hagyd a megfelelést, talán csak arra ügyelj hogy ne tűnjön úgy hogy egyáltalán nem vagy irányítható (mert akkor riadozgatni kezdenek, és azért nem vesznek fel). Bér még mindig jobb, ha azért nem vesznek fel mert nem vagy eléggé droid, mintha túlzottan az vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!