Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdő építészmérnököknél...

Pályakezdő építészmérnököknél mennyi a kezdőfizetés?

Figyelt kérdés
Úgy hallom, hogy nagyon nagy a túlkínálat a munkaerőpiacon.

2014. aug. 11. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Jól hallottad.

Haver BSC-vel nem talált semmi munkát így inkább diákként nyomja amíg lehet.

2014. aug. 11. 22:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Tök változó a kezdő fizetés is. Attól függ, milyen területen, állami, vagy magán cégnél helyezkedsz el. Én pl. nagyon kevéssel kezdtem, annyira, hogy más fizikai munkával többet keres, de nem adtam fel, igyekeztem, most a többszörösét keresem szintén a szakmában, de már másik helyen, pár év tapasztalattal, tehát még nyugodtan beleférek a pályakezdő szintbe.

Ha nagyon kell számot mondani, akkor a nagy átlagot nettó 160.000-re saccolom.

Valóban több az építész, mint amennyire szükség van, sajnos ezt pár éve még nem lehetett látni, ezért valóban minden lehetőséget meg kell ragadni az érvényesülésre, kitűnni a tömegből, ha lehet, nem megállni a bsc-nél, specializálódni, stb.

2014. aug. 12. 14:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöktől én úgy hallottam, hogy 180k-t lehet kérni kezdésnek de ez függ attól, hogy hol akarsz dolgozni. Hivatalnál építéshatósági előadóként max 120k-ra lehet számítani.

Itthon valóban nem túl keresett szakma, de ha beszélsz németül/angolul, akkor külföldön kapkodnak az ember után. (Mellesleg én sem találok állást már egy jó ideje... Pedig nem keleten lakom.)

A másik, hogy elég kevesen jelentkeznek mostanában építészmérnöknek, így pár éven belül talán jobban lehet megint találni munkát.

2014. aug. 12. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!