Londonban mennyi idő alatt lehet állást találni és kezdésnek melyik környéket javasoljátok?
Érettségivel,18 évesen fogok nekivágni 1 hónap múlva Londonnak és a A kérdéseimre szeretnék választ kapni. Angolból emelt érettségivel és nyelvvizsgával rendelkezem és jól tudok beszélni.
A válaszokat előre is köszönöm
Kezdem azzal, hogy Angliában a magyar érettségid semmit nem ér. Senki nem fogja kérni, senkit nem fog érdekelni.
Itt ami számít
- nyelvtudás
- szakma
- gyakorlat valamiben
Azt, hogy tudsz angolul az egy jó pont.
Ha szerencséd van akkor a nyelvtudásod miatt, pár hónap munkakeresés után találsz valami minimálbéres állást.
Na és itt jön neked a rossz hír.
Ha kapsz is munkát a korod miatt a minimálbér összege annyira kevés lesz, hogyha Londonban csak kis szobát bérelsz akkor sem fogsz tudni kijönni belőle.
18-20 éves korig a minimálbér £5.03/óra.
Ez nagyon kevés a londoni élethez.
Hogy mennyi idő míg állást találsz? Szerencsén múlik.
Nyilván part-time takarítói állást 1-2 hónapon belül találsz, de ebből nem élsz meg.
De ha mondjuk komoly cégnél akarnál dolgozni ott is várni kell pár hónapot. (de ugye ide már várnak szakmai gyakorlatot)
ma 23:04 vagyok
Azt elfelejtettem írni, hogy part time melóknál örülhetsz ha a heti 20 óra megvan. Általában ennél kevesebb szokott lenni. Heti 20 óra melóval, minimálbérrel olyan 400 font körül keresnél 1 hónapban. A szoba bérlés havi szinten majdnem ennyi lenne
És másik településen esetleg jobbak lennének a lehetőségek?
Egyébként ha nem jön össze a munka azt se bánom akkor meg maradok addig amíg van pénzem és legalább majd elmondhatom magamról hogy nyaraltam egy jót.
Időpont ma 23:07 vagyok
Azt vedd majd figyelembe, hogy amikor szobát bérelsz akkor az 1 heti bérleti díjon kívül fizetni kell az első nap 2-3 heti depositot is. Azért írtam, hogy tudd a pénzedet beosztani majd.
Egyébként én nem Londonban élek, hanem egy vidéki városban. Vidéki városokban könnyebb a megélhetés mint Londonban, mert ott már a szállás is olcsóbb.
Akkor úgy néz ki ebből a Londonból csak egy 2-3 hónapos hosszú nyaralás lesz de azért majd megpróbálok munkát találni.És melyik környéket javasolnátok erre az időre?
És a munkakeresést ügynökségeknél kezdjem vagy úgy hogy különböző helyekre odamegyek a CV vel és megkérdezem hogy van e munka mert azt hallottam ott így is megy?
Miért nem mész au pairnek?
Szállás van, kaja van, az, hogy tanár szeretnél lenni külön bónusz lenne (szoknád a kölköket :D), és zsebpénzt is kapnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!