Érdemes 24 évesen elkezdeni az egyetemet?
Eddig OKJ-s képzéseket csináltam, leginkább azért mert nem volt meg a pontszámom oda ahová szerettem volna menni. Matek nem ment és az info sem amikor még egyetemen voltam.
Ezért arra is gondoltam, hogy olyan suliba megyek ahol nemzetközi diplomát adnak vagy ahol nincs szükség pontszámokra, csak alkalmasságira. Nemzetközi diplomás képzésen nem évekig tanulnak, csak egy fél éves dolog lenne kb. Nem tudom, hogy így is elfogadott-e, mármint ha elvégzem akkor átkerülnék-e magasabb fizetési kategóriába. Mert ha nem akkor csak akkor lenne értelme ha külföldre mennék.
A nemzetközi diploma azt jelenti, hogy a Body 'n' Soul Wellness Academy állítja ki a hallgatói diplomákat. A céget bejegyeztettem több fitness szervezethez, így a diplomáink a világon elfogadottak. A hallgatók dolgoznak is velük - évek óta! - a világ minden táján.
Nem lehet összehasonlítani a magyar egyetemek által kiállított diplomával.
Az amerikai oktatási rendszerben, a rövidebb-hosszabb tanfolyamok végén is a hallgatók "diplomákat" kapnak, de ezek nem állami diplomák , hiszen nem is évekig tanulnak a hallgatók.
Nagyon érdemes egyetemre menni, még később is.
Az ilyen "nemzetközi diplomákat" viszont sürgősen felejtsd el. Kamu papírgyárak, amik nem érnek semmit és nem is fogadja el őket senki, hiába reklámozzák az ellenkezőjét.
Válasz egy jó egyetemet! (A budapestiek közül ELTE, SZIE, Semmelweis, BME, vidéken: Szeged, Debrecen, Pécs.)
Gyagyi főiskolákat, külföldi egyetem magyar leányvállalatait, Kft-k Academy-jeit (stb...) és olyan egyetemeket amiknek csak postafiókja van, nagy ívben kerüld el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!