Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes 24 évesen elkezdeni...

Érdemes 24 évesen elkezdeni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Eddig OKJ-s képzéseket csináltam, leginkább azért mert nem volt meg a pontszámom oda ahová szerettem volna menni. Matek nem ment és az info sem amikor még egyetemen voltam.

Ezért arra is gondoltam, hogy olyan suliba megyek ahol nemzetközi diplomát adnak vagy ahol nincs szükség pontszámokra, csak alkalmasságira. Nemzetközi diplomás képzésen nem évekig tanulnak, csak egy fél éves dolog lenne kb. Nem tudom, hogy így is elfogadott-e, mármint ha elvégzem akkor átkerülnék-e magasabb fizetési kategóriába. Mert ha nem akkor csak akkor lenne értelme ha külföldre mennék.

A nemzetközi diploma azt jelenti, hogy a Body 'n' Soul Wellness Academy állítja ki a hallgatói diplomákat. A céget bejegyeztettem több fitness szervezethez, így a diplomáink a világon elfogadottak. A hallgatók dolgoznak is velük - évek óta! - a világ minden táján.

Nem lehet összehasonlítani a magyar egyetemek által kiállított diplomával.

Az amerikai oktatási rendszerben, a rövidebb-hosszabb tanfolyamok végén is a hallgatók "diplomákat" kapnak, de ezek nem állami diplomák , hiszen nem is évekig tanulnak a hallgatók.

2014. aug. 6. 13:38
 1/6 anonim válasza:
65%
Érdemes. A 24 még nem idős.. általában aki később kezdi el az egyetemet jobban is fejezi be, mert elszántabb, és biztos már abban hogy mit akar. Nekem több olyan évfolyam társam van aki 30on felüli.
2014. aug. 6. 13:45
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Én 25 évesen kezdtem nappalin,néha azt gondolom öreg vagyok a csoporttársaimhoz már de egyáltalán nem bántam meg.
2014. aug. 6. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem 47 éves tankörtársam is volt, és bár mumka mellett megcsúszott a képzéssel, de már az utolsó félève jön. Kicsit fura volt eleinte, de jól kijöttünk vele.
2014. aug. 6. 14:59
 4/6 A kérdező kommentje:
És a nemzetközi diplomás dologról mit tudtok? Magasabb fizetésű kategóriába átkerülnék?
2014. aug. 6. 15:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek nem egyetemek, és nem diplomát adnak. Azzal trükköznek, hogy az angol 'diploma' szót használják, ami semmi mást nem jelent, mint valamilyen képzés után kapott bizonyítvány, legyen az szakmunkásvizsga, érettségi, vagy OKJ. Sokat nem érnek, keresni nem fogsz miattuk jobban. Amit könnyen és gyorsan el lehet végezni, az annyit is ér.
2014. aug. 6. 20:29
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érdemes egyetemre menni, még később is.

Az ilyen "nemzetközi diplomákat" viszont sürgősen felejtsd el. Kamu papírgyárak, amik nem érnek semmit és nem is fogadja el őket senki, hiába reklámozzák az ellenkezőjét.

Válasz egy jó egyetemet! (A budapestiek közül ELTE, SZIE, Semmelweis, BME, vidéken: Szeged, Debrecen, Pécs.)

Gyagyi főiskolákat, külföldi egyetem magyar leányvállalatait, Kft-k Academy-jeit (stb...) és olyan egyetemeket amiknek csak postafiókja van, nagy ívben kerüld el!

2014. aug. 9. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!