Kaptam egy másik állásajánlatot, nagyon jó feltételekkel, visszautasítottam, helyesen döntöttem. Jól reménykedek benne, hogy becsületesen tisztességesen is fel lehet törni?
Speciel a volt főnököm keresett meg az ajánlattal, nem ő adja, hanem egy ismerőse akinek a cégéhez lett volna a munka. Vezető beosztás (jelenleg egy kis alkalmazott vagyok). Ugyanolyan típusú cég mint ahol most dolgozom. Az ürgét ismerem annyira, hogy tudom, hogy nem tisztességes ember. Fizetni lehet, hogy korrektül fizetne persze és sokkal többet is, de ez kevés.
Az tuti, hogy ha ott dolgoznék, akkor ha nem is akarattal, de ki akarnák belőlem szedni az itteni cég(ahol dolgozom most) titkait, dolgait. Ez általában így működik, versenyeznek, egymástól lopnak, stb.
Itt viszont eléggé rendesek velem a kollegák, főnököm is egy elég tisztességes korrekt ember, bármennyire is kecsegtetú az állás, nem veszi be a gyomrom, úgy érzem így eladnám a becsületemet. Tudom, hogy helyesen cselekedtem.
Úgy gondolom, hogy becsületesen is fel fogok tudni törni, jó úton haladok efelé. szerintetek is?
a mondatod felével egyetértek. nem akarom eladni a becsületem.
a másik fele:
de ha becsületesebben sikeres leszek és gazdag, az még nem jelenti azt, hogy eltűnnek az álmaim céljaim és semmi nem marad.
1 éves határozott szerződést írnának alá a bizonytalanság miatt. sorolhatnám egy halom durva ajánlat van benne, de nyugi már eldöntöttem amikor kiírtam, hogy nem fogadom el.
nem bírná a gyomrom.
Az anyagi helyzetem nem rossz, majdnem 200k-t keresek, 24 évesen, másfél éve dolgozok. viszont ami nem tetszik, hogy kis alkalmazott vagyok, de nah nem katasztrófa, a munkahely amúgy korrekt, a kollegák és főnök rendes. Ha olyan ajánlatot kapnék ami nem konkurencia és megbízható stb és ott lennék komolyabb pozícióban több lehetőséggel, akkor belemennék, de ez így tutira nem okés :)
köszönöm, hát igyekszem.
Igazából nem az a célom, hogy egy valamilyen "vezető" legyek, tehát nem ez az elsődleges, hanem jó lenne elérni a céljaimat, magam ura lenni, saját vállalkozás stb, ez majd el fog jönni, még idő kell.
Tehetséget érzek rá, képességet, stb.. Nyilván sok felelősség, és munka, de ha el akarok érni komolyabbat, akkor ezzel számolni kell ám;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!