Most végeztem mérnök informatikusként de már cseszeget mindenki, hogy van-e már munkám. Normális?
Pénteken volt az államvizsgám, heteket készültem rá úgy, hogy alig aludtam. Teljesen kimerült vagyok még mindig és már cseszegetnek, hogy miért nem keresek munkát.
Akkora nagy baj, hogy szeretnék kicsit feltöltődni? Még a kezembe se kaptam a diplomát majd csak 1-2 hét múlva adják oda.
Egyébként a környéken szétnéztem, ilyen munka nem nagyon van, 1 volt de oda kötelező a B-kat jogsi ami nekem nincs.
Mindenki azt gondolta a környezetemben, hogy ez itthon így működik, hogy ahogy megvan a diploma akkor rögtön 1-2 nap alatt jön majd a Kánaán.
Nem tudom velük megértetni, hogy diplomával is ugyan úgy nehéz megtalálni a jó állást.
22F
Szerintem ezt részben azoknak az informatikusoknak is köszönheted akik itt hirdetik napi szinten hogy havi 5-600 ezer forintból épp hogy csak kényelmesen meg tudnak élni.
Nyilván ők azért írogatnak ide ilyeneket hogy kicsit jobban érezhessék magukat az életfogytig tartó szüzesség ellenére de az olvasók többségének erről csak az jön le hogy minden informatikus félmillió fölött keres.
Nyilván egy sikeres boldog embernek sem ideje sem szüksége nincs arra hogy ilyenekkel dicsekedjen egy anoním oldalon.
Ha olyanok kérdezik akiknek pénzzel tartozol, adj egyszerű és kielégítő választ, mindenki másnak megmondhatod hogy abszolút semmi közük hozzá hogy van-e már állásod.
Mellélőttetek, ugyanis párhuzamosan végeztem a gyógypedagógia és a pszichológia szakot, az utolsó fél évet ráadásul munka mellett... mert tudtam, hogy le kell csapni minden adódó lehetőségre manapság.
És ezért igen, nekem az, aki le is írja, hogy kevés a munkalehetőség, de nem próbálkozik, az ne sírjon. Egy önéletrajz elküldése nem annyi idő, hogy emiatt ne tudj tanulni...
Én BME villanykaron végeztem, és amilyen az utolsó három hónapom volt, biztos, hogy nem tudtam volna normálisan felkészülni az interjúkra és végigcsinálni a sokkörös eljárásokat. Más kérdés, hogy mivel 5 félév alatt csináltam az Msc-t, a végére csak a diplomamunka és az államvizsga maradt, így még az utolsó félév előtt kerestem heti 20 órás gyakornoki helyet, ahova aztán fel is vettek teljes állásba.
Nem tudom, hol laksz, de ha felköltözöl Budapestre, két hónapnál nem több jól fizető állást találni informatikusként, elég nagy a hiány.
Jogos szerintem én már egyetem alatt is dolgozom már 4 éve,és nem GDF hanem ELTE proginf BSc,igen sokjat csúsztam sőt rengeteget,de naponta kapok jobbnál jobb állás ajánlatot most is csak döntenem kell melyiket válasszam.És nem nettó 250.000-ért hanem sokkal többért,nyilván ehhez kell szakmai tapasztalat hogy eljuss ide és teperés,hajtás,konkrétan az alvás szót el is felejtheted,de itt a gyümölcse válogathatok pedig még nincsen meg a diplomám,de meg lesz és az MSc is,de lehet az már külföldön mert németet is tanulom.Ebben igazuk van én már a te korodban rendelkeztem 3 év munkatapasztalattal igaz csak diákmunka és tróger meló,de 22évesen már 1 év IT szakmai tapasztalattal rendelkeztem.
De igyekezned kell mert a munkaadók már ebben a korban elvárják,hogy dolgozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!