Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy több diplomás ember...

Egy több diplomás ember számára lehet nagyobb mélypont mint a közmunkaprogramban havi 47-ért parkot gereblyézni a dakotákkal?

Figyelt kérdés

Nyolc elemit vagy azt se végzett funkcionális analfabéta fogatlan dakotákkal gereblyézem a parkot közmunkásként.

A felügyelőm egy olyan valaki, aki a személyi lapra a "Budapest" szót se tudja helyesen leírni (Buda-pest!!!).

Neki kell a nap végén jelentést adnom a napi munkámról.

Hogyan lehet majd ezt az "ügyet" feltüntetni egy életrajzban?

Mondjuk persze úgyse kellek a kutyának se, így nem oszt nem szoroz mit írok az életrajzba.

2014. jún. 27. 13:13
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"Bírom ezt az egészet"

A tanács kb ennyi "Há" mé" nem mentél mérnöknek meg közgazdásznak..." kb ennyi a nagy agyak tanácsa.

És amikor jelentkezik vki, hogy "bocsi én mérnök vagyok és mégis a mekiben vagyok minimálbéres" akkor jön a következő tanács-igen ám, de nem mindegy hogy milyen mérnök meg hogy meg mint...

Nekem is van a családban mérnök. Egy suliban rendszergazda havi 70-ért totál feketén (magánisk-) és örül hogy ez is van.

A közmunkaprogramban pedig találkoztam márnökökkel, az egyik építész volt, és ott volt az anyakönyvi hivatalban közmunkás adminnak, havi 47-ért mint én.

Szóval ez az egész egy olyan futóversenyre emlékeztet amiben a célvonalat mindig hátrébb és hátrébb viszik, nehogy már az a futó valaha is célt érjen.

2014. jún. 28. 19:32
 32/37 anonim ***** válasza:
64%

Semmi sem garantalja neked hogyha mernok leszel vagy kozgazdasz, akkor lesz jo allasod.

Tobb a lehetoseg neki, ennyi. De ott is vagy verseny, es ha nem olyan a szemelyiseged, nem olyan kornyeken elsz, nem beszelsz nyelv(ek)et, akkor lesznek nalad ott is jobbak.

Az elet verseny, lehet ez ellen tiltakozni, de ez van.

2014. jún. 28. 22:05
 33/37 anonim válasza:

A kérdezőnek igaza van abban, hogy csak protekcióval lehet bekerülni bárhova.

Én magyar-angol szakos tanár vagyok és nem találok munkát több éve. Németül is beszélek, ezenkívül franciául tanulok önszorgalomból.

Állásinterjún megmondták, hogy az állás már rég be van töltve, csak meg kell hirdetni.

Mellesleg nő vagyok, 30 felett és ez is közrejátszik, mert gondolják, hogy úgyis elmegy majd szülni....

Holott még férjem sincs....

Tudom hogy a mérnöki, jogász, közgazdász szakma valamennyire még piacképes, de mi a helyzet akkor, ha az illető nem volt olyan jó matekból, vagy nem képes megtanulni a jogot. Nem mindenkinek áll rá az agya a jogra.

Protekció kell mindenhova és nőként még nehezebb.

Egy férfi fizikai munkát el tud vállalni de én napi 8 órában nem tudnék állni, tehát eladói munkakört nem tudnék elvállalni.

Összegezve, semmi értelme tanulni, kitűnőnek lenni, mert csak ismeretséggel lehet jó állást kapni.

2014. júl. 9. 00:04
 34/37 TappancsMancs ***** válasza:
Használható nyelvtudással nézzetek körül a szállodaiparban.
2017. aug. 4. 18:30
 35/37 anonim ***** válasza:
2: PhD-val lehettél volna egyetemi adjunktus. Onnan már ripsz-ropsz lehet docens az ember. Te is olyan lehetsz, aki mindennel töltötte az idejét, de soha nem tudta igazán, hogy mit akar.
2018. jún. 8. 09:56
 36/37 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy megszívatta a PhD-val:-S. Ez nagyon szomorú. Nem kell, hogy mindenki mérnök, közgazdász, meg jogász legyen (én az utóbbi vagyok), mint te is írtad, töri szakkal is lehet 800-at keresni. Sajnos a jó tudományos karrierhez is támogatók kellenek:-S.
2018. jún. 8. 10:04
 37/37 anonim ***** válasza:
*megszívattak
2018. jún. 8. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!