Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy mostanában...

Miért van az, hogy mostanában a gyári munkások jobban keresnek, mint akik diplomával helyezkednek el valamilyen irodában?

Figyelt kérdés
Gyárban dolgozó ismerőseim havi nettó 150-et keresnek legalább, irodában dolgozó barátnőim 90-100-at nettóban. Ez csak nekem fura? Inkább ne tanuljak, és jobb állásom lesz?

2014. jún. 26. 17:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%
*örökhagyónak volt cégrészesedése, bankszámlája külföldön
2014. jún. 26. 21:28
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Aki 90et keres egy irodában,az maximum adminisztrátor,vagy titkárnő féleség lehet véleményem szerint.

Szóval kétlem,hogy többet tanultak ,mint egy gyári munkás,mellesleg sose legyél ilyen lenéző,mert nem tudhatod a gyárban milyen emberek dolgoznak,meglepődnél.

És a többi is mind igaz ,bár én nem gyárban dolgozom,hanem vendéglátásban rám is mindig irigykednek hogy jajj de nagyon jó nekem,hogy "sok" pénzt keresek ,és honnan telik 50 ezres mobilra egy pultosnak meg stb ,aki rosszmájú az ilyen megjegyzést is tett már.

Csak én nem egy légkondis irodában ülök 7től 3ig,hanem 15 órában csapolom a kanos részegeknek,télen nyáron,nappal,éjszaka,ünnepeken ,kafetériáról meg 8 órás bejelentésről még csak a TV-ben hallottam ,stb :D

És itt is vannak diplomás kolléganőim,bár fogalmam sincs miylen szakon végeztek.

Úgyhogy azt is tisztázzuk magunkban,hogy kinek mit is jelent a "jobb állás" fogalma . Nem csak a pénzt hosszútávon,a munkakörülmények,munkahelyi hangulat,a cég hozzállása,tisztességessége,hidd el ezek szinte fontosabbak mint a pénz.

2014. jún. 26. 21:29
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Kedves előző válaszoló, te is jó tájékozatlan vagy! Olvasd már el az előző hozzászólásomat... Az is érdekes, hogy az ügyvédjelöltek is már elég felelősségteljes munkát végeznek, és keresnek havonta 70-80 ezer Ft-ot általában (holott egy szaros kis ügyintéző egy multinál keres 200.000,- Ft körül minimum). Te is csak TV-ben láttál irodai munkát :D Én legalább csináltam fizikai és szellemi munkát is.
2014. jún. 27. 16:22
 14/16 anonim ***** válasza:

,,Aki 90et keres egy irodában,az maximum adminisztrátor,vagy titkárnő féleség lehet véleményem szerint.

Szóval kétlem,hogy többet tanultak ,mint egy gyári munkás,,

Jó nagy faxságot írtál. Okos ember lehetsz te is. Mai napig némelyik állami cégnél irodisták diplomásként alig keresnek többet. Kétlem hogy egy pénzügyi intézetnél egy 8 elemista gyári melós el tudja végezni azt a feladatkört.

Ugyanis van ilyen hogy irodisták ennyit keresnek, sőt van olyan is hogy a katasztrófavédelmisek, rendőrök is siralmas összegeket keresnek ahhoz képest amit ellátnak. Aki 100 körül keres nem feltétlenül aktatologató de el kell keserítselek ebbe az országba aktatologatáshoz is diploma kell, vagy valamilyen pénzügyi szakirányú. végzettség.Ha egy gyári melós el tudja végezni az adminisztrátor munkáját akkor miért nem teszi? :)

A gyári munkásokat meg nem szabad irigyelni sokat dolgoznak szar pénzért, ugyanis 150 egyántalán nem sok ahhoz képest hogy se éjjelük se nappaluk.

2014. jún. 30. 23:11
 15/16 anonim ***** válasza:
ja meg a másik inkább keresnék 90et egy irodába korrekten bejelentve 8 órába mint 50.000-es mobil nuku bejelentés vagy csak minimális ami nyilván a nyögdíjon, a gyeden meg az álláskeresési járulékon fog meglátszani a tb nem bejelentésről nem is beszélve. nem irigylem a vendéglátósokat többek között ezért sem. szürkén vagy feketén lehet keresni 200-at csak ha holnap eltörik a lába villog az orvosnál a monitor, meg az aktív évek száma a munka világába s ezek fontos dolgok. nem mindegy az se hogy egy anya 80-100 ronggyal megy babaszabira ahogy könyvelő ismerősöm, vagy 50-60 ezerért.
2014. jún. 30. 23:17
 16/16 anonim ***** válasza:
A válaszolónak meg csak annyit, hogy de tanuljál.Mert a gyár bizonyos gyárak lehet többet fizetnek, de nem egy életcél váltott műszak, az egészséged tönkremegy ennyit nem ér. másodsorban ennek ellenére még szerencsés helyzetben van az ismerősöd hogy tűrhetően keres, sajnos a legtöbb hazai gyárba örülnek ha a 80at hazaviszik. mérlegelj egy kicsit persze nem mondtam hogy az irodai egyszerűbb lenne inkább bonyolultabb, s idegmunka az eszedet kell használnod ami ugyancsak fárasztó lehet, de a kettő közül inkább szellemi mint fizikai.
2014. jún. 30. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!