Nem akarok gyári munkásként megöregedni. Hogyan törjek ki ebből? 22 L
szerintem neked alapjáraton önbizalomhiányod és önértékelési gondjaid vannak
ha nem próbálod meg biztosan nem fog sikerülni
költözz fel a fővárosba vagy irány külföld, és vágj bele!
máshogy nem megy, csak ha hiszed, hogy meg tudod csinálni
Ha én a helyedben lennék, akkor ballagás környékén elkezdeném mondogatni, hogy szivesen csinálsz frizurát. Lefotozód, lesz referenciád. Először a helyi fodrászok ára alá tenném a saját árlistámat, a lényeg, hogy kialalkíts egy vendégkőrt. = Lesz gyakorlatod, felvesznek / vagy elve egyéni vállalkozóként működsz. Célszerű ez utóbbit választanod, egyenlőre a főállásod mellett, mert -bár lehet, hogy ezt rosszul tudom - de ha a főállásodon fizetik a járulékokat utánad, akkor egyéni vállalkozóként már kedvezőbben kell adóznod. Egyik ismerősöm, gyári munkásból lett műkörmös. Igaz két kemény évébe telt, minden nap gürizett munka után, viszont mára csodaszép szalonja van, ahol még üzletet is nyitott és még alkalmazottja is van. Nagyon nagyon ügyes!!
Az eladói végzettségeddel kapcsolatban meg: Ez mindig jól jöhet. Folyamatosan figyeld a lakóhelyeden a kiplakátolásokat, kérdezz ismerősöket, előbb utóbb biztos lesz valami. Itt nálunk (vidéki város), csak a héten a pékséghez is és az Euros boltba is kerestek eladót. Mindig mindent meg kell pályázni és mindenhol elő kell adnod azt, hogy magabiztos vagy. Lehet, hogy 45. helyre vesznek csak fel, de előbb utóbb lesz valami.
Addig pedig, amig a főállásod megvan, esetleg érdeklődj gyáron belüli továbbképzésről (pl. anyagmozgató, vagy minőségellenőr, számítástechnika vagy ami érdekel)lehet, hogy támogatnak egy néhány hónapos átképzést, és emberibb melód lesz addig is, amíg megvalósítod amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!