Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúghatnak kasszahiány miatt?

Kirúghatnak kasszahiány miatt?

Figyelt kérdés
Egy ruhaüzletben dolgozom, most járt le a próbaidőm. Ez az első munkahelyem. Sajnos ezalatt a három hónap alatt lett kasszahiányom, egyszer 2000 Ft és egyszer 1000 Ft, illetve egy elütés (ami lényegében nem hiány) mert állítólag készpénzes fizetésnek ütöttem a terminálost (de biztos vagyok benne, hogy ilyet én nem csináltam). Félek tőle, hogy emiatt ki fognak rúgni... Szerintetek van okom aggódni?
2014. jún. 22. 10:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Próbaidő alatt simán, még indokot sem kell találni.

Nálunk 5 ezer felett van figyelmeztető. 3 figyelmeztető után elbúcsúzunk egymástól.

Diákokat, próbaidősöket sosem figyelmeztetnek. Másnap már nem kell munkába állni. Legalábbis nálunk nem.

3 havonta összesítik, hogy mennyi + illetve - volt egy kasszásznak.

Nálunk három alapelv van:

1) Ha - van, akkor nem dolgoztál jól.

2) Ha + van, akkor nem dolgoztál jó.

3) Ha mindig 0-s vagy, akkor nem dolgozol jól!

Szóval, nálunk (német leányvállalat) soha semmi nem jó. De én ezt már megszoktam 8 év alatt :)

2014. jún. 22. 11:00
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Igen, kirúghatnak, de nem biztos, hogy meg fogják tenni. Ilyen előfordul kezdőként. Viszont a kasszahiány téged terhel a legtöbb esetben, tehát levonják a fizetésedből.
2014. jún. 22. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt indoklás nélkül, de azt írod, hogy már lejárt a próbaidőd. Ekkortól viszont indokolni kell. (Utólag nem lehet a próbaidőre hivatkozni, érdekes is lenne.)

Nem tartom életszerűek, hogy 2-3000 forint miatt, amit nem szándékosan csináltál, és amit megtéríteni is köteles vagy, majd felmondanak.

Ettől függetlenül szerintem sok a 3000 forint hiány 3 hónap alatt, igyekezz ezekre figyelni, mert a te pénztárcád bánja, és gondolom nem túl magas a fizetésed.

2014. jún. 23. 06:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Hiába elütés vagy sem, elszámolásnál azt látja majd a főnök hogy 3000-el kevesebb a bevétele. Nálunk 200 Ft a határ amíg nem vonják le a fizuból, többszöri alkalomnál már simán kitehetnek.
2014. jún. 24. 17:31
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Elütésnél miért látná azt a főnök, hogy kevesebb a bevétele? A terminálos fizetés és a készpénzes fizetés is ugyanolyan bevételek, az összesített forgalom nem változik emiatt.
2014. jún. 24. 21:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha egyébként jól dolgozol,és elégedettek veled ,nem fognak kirúgni. Hidd el,mivel gondolom levonják a béredből,a pénzük igyis ugyis megvan,és nem kell vesződni a próbanaposokkal ,betanítással stb újra.

Egyébként ez szerintem sok hiány,a visszaadással van gondod ,vagy a pénztárgépet ütöd félre ,vagy mi az oka?

2014. jún. 24. 23:01
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
Ha 3000Ft miatt kirúgnak, akkor az úgyis fillérb_szó undormány hely, keress másikat.
2014. jún. 25. 01:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nem tudom megmondani én sem, hogy sikerült hiányt csinálnom...Visszaadásnál mindig le szoktam számolni a vásárló előtt a pénzt, pontosan emiatt.
2014. jún. 26. 10:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Akkor nem lehet,hogy hülyének néznek ? Volt ilyen munkahelyem nekem is, 10 éve kasszába dolgozok sose volt hiányom ,és biztos vagyok benne ,hogy itt sem . Érdekes mód műszakzáráskor rendbe volt a kassza,aztán másnap közölték h hoppá 12 ezer ft hiány ,sorry ,nem tudjuk hogy ..És ez rendszeressé vált,az ilyen helyről el kell jönni.

Szóval kérdés,hogy te is látod e a hiányt,vagy csak légbőlkapva valaki a hasára üt,hogy fizess ennyit meg ennyit. Legyél résen .

Viszont mivel az első munkahelyed,nem kizárt,hogy a kasszán ütsz valamit rosszul,ha a visszaadásban biztos vagy.

2014. jún. 26. 11:15
 10/11 anonim válasza:
Én pont ettől félek. Holnap lesz egy próbanapom. Valaki megtudja mondani, hogy pl. Ha a vásárló azt mondja h hagyjam azt az 5 Ft-ot akkor azzal mit kell csinálni? Mert ugye több se lehet a kasszába.
2014. nov. 10. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!