Kirúghatnak kasszahiány miatt?
Próbaidő alatt simán, még indokot sem kell találni.
Nálunk 5 ezer felett van figyelmeztető. 3 figyelmeztető után elbúcsúzunk egymástól.
Diákokat, próbaidősöket sosem figyelmeztetnek. Másnap már nem kell munkába állni. Legalábbis nálunk nem.
3 havonta összesítik, hogy mennyi + illetve - volt egy kasszásznak.
Nálunk három alapelv van:
1) Ha - van, akkor nem dolgoztál jól.
2) Ha + van, akkor nem dolgoztál jó.
3) Ha mindig 0-s vagy, akkor nem dolgozol jól!
Szóval, nálunk (német leányvállalat) soha semmi nem jó. De én ezt már megszoktam 8 év alatt :)
Próbaidő alatt indoklás nélkül, de azt írod, hogy már lejárt a próbaidőd. Ekkortól viszont indokolni kell. (Utólag nem lehet a próbaidőre hivatkozni, érdekes is lenne.)
Nem tartom életszerűek, hogy 2-3000 forint miatt, amit nem szándékosan csináltál, és amit megtéríteni is köteles vagy, majd felmondanak.
Ettől függetlenül szerintem sok a 3000 forint hiány 3 hónap alatt, igyekezz ezekre figyelni, mert a te pénztárcád bánja, és gondolom nem túl magas a fizetésed.
Ha egyébként jól dolgozol,és elégedettek veled ,nem fognak kirúgni. Hidd el,mivel gondolom levonják a béredből,a pénzük igyis ugyis megvan,és nem kell vesződni a próbanaposokkal ,betanítással stb újra.
Egyébként ez szerintem sok hiány,a visszaadással van gondod ,vagy a pénztárgépet ütöd félre ,vagy mi az oka?
Akkor nem lehet,hogy hülyének néznek ? Volt ilyen munkahelyem nekem is, 10 éve kasszába dolgozok sose volt hiányom ,és biztos vagyok benne ,hogy itt sem . Érdekes mód műszakzáráskor rendbe volt a kassza,aztán másnap közölték h hoppá 12 ezer ft hiány ,sorry ,nem tudjuk hogy ..És ez rendszeressé vált,az ilyen helyről el kell jönni.
Szóval kérdés,hogy te is látod e a hiányt,vagy csak légbőlkapva valaki a hasára üt,hogy fizess ennyit meg ennyit. Legyél résen .
Viszont mivel az első munkahelyed,nem kizárt,hogy a kasszán ütsz valamit rosszul,ha a visszaadásban biztos vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!