1500 forintos netto órabérrel 3 gyerek után járó családi kedvezménnyel mennyi lehet a havi fizetésem?
Ismerem a fogalmakat.
Nettó = bruttó - "államilag" kötelező levonások.
Egy adóval kapcsolatos kedvezményről maga az adózó rendelkezik. Ha kéri, van, ha nem kéri, nincs.
Tehát nem biztos, hogy a nettóban ez benne foglaltatik.
Éppen ezért nem is létezhet olyan hivatalosan, hogy nettó órabérben állapodnak meg. Ha mégis ez megy a gyakorlatban, akkor az vagy nem "fehér" jövedelem teljesen, vagy szépen átverik a dolgozót menet közben az adókedvezményekkel...
az a nettó, amit kfizetnek, édesmindegy kérte vagy sem kedvezmény érvényesítését.
80 cég bérügyintézője vagyok, el se hiszed, hány cég egyezik meg nettóban, aztán számolok belőle én bruttót.
De elhiszem...
Viszont abban az esetben, ha a nettóból számolják ki havonta az aktuális bruttó bért visszafele, én év közben nem kérném a családi kedvezmény érvényesítését a dolgozó helyében.
Logikailag zongorázd végig, aztán észreveszed, hogy ilyen formán a cég simán "benyeli" a dolgozónak járó kedvezményeket, és nem lesz annyival több pénz a zsebében, csak papíron.
Valami ilyesmire akartam kilyukadni a fekete-fehér, nettó-bruttó bér közötti lavírozással.
Lehet, hogy a kérdést feltevő is hasonló okból kifolyólag tett fel olyan kérdést, ami Neked egyértelmű. Neki akkor miért nem az?
De mivel semmit nem reagált a válaszokra, ezért ezt sajna nem fogjuk megtudni.
Részemről befejeztem...
áljj, a szerződésben ilyen esetben is a bruttó munkabérük van, arra is vannak bejelentve.
CSak hát, lássuk be, az itteni kérdések is mutatják, milyen tájékozott néhány dolgozó ember... ha azt mondja nekik a főnök, hogy 600/óra, akkor fizetéskor sír a szájuk, hogy de hát ez nem annyi... mert ők azt hitték. Ezért megegyeznek nettóban, én számolok bruttót és mindenki boldog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!