Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyiket választanátok minden...

Melyiket választanátok minden körülményt figyelembe véve? Két kicsi gyerek (4 és 1,5) és éppen felépült családi ház.

Figyelt kérdés
Jelenleg mérnök beosztás, ahol kifejezetten megbecsült szakember. Lakhelytől 40 percnyire van a munkahely, este 6-ra itthon van, reggel ő viszi a gyerekeket. Az ajánlott állás majdnem tripla fizetéssel jár, de 1,5 óra helyett az utazás legalább 3 óra.
2014. máj. 26. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, hogy jelenleg mennyit keres. Ha jó fizetése van és meg tudtok belőle élni, akkor nem változtatnék.
2014. máj. 26. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Egyetértek az elsővel. Nektek kell tudni, hogy mire elég a jelenlegi fizetés. Ha abból kényelmesen kijöttök (az én igényszintemmel ez úgy havi 300-400 nettó lenne), akkor nem változtatnék semmin. Ha folyton gondban vagytok a pénzzel, mindig szükség lenne még valamennyire, akkor megéri váltani, mert nem ér annyit, hogy állandó konfliktus forrás legyen.
2014. máj. 26. 18:40
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom konkrétan menyi a fizetés a mostani helyen, de ha családi házra telt belőle, akkor biztos kényelmesen megtud belőle élni egy 4 fős család, így szerintem érdemes maradni.

De nagyban közrejátszik, hogy milyen igényei vannak az embernek. Aki szegényebb családban nőtt fel és beosztja a pénzét annak 300nettó felett inkább az a fő szempont, hogy nyugalom legyen a munkahelyen és nap végére ne fáradjon le.

2014. máj. 26. 18:49
 4/6 anonim ***** válasza:
57%

"aki szegényebb családban nőtt fel és beosztja a pénzét annak 300nettó felett inkább az a fő szempont"

Ne általánosíts, én kifejezetten gazdag sarjként is ugyanígy gondolom, 300-400 nettóból családdal élve.

2014. máj. 26. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Őszintén?

Megbecsült senior mérnökként gondolom most is min. 400e-t keres. Ennek a triplája 1,2M havonta. Ezért SIMÁN megéri költözni.

Most lett kész a családi ház - na és? Eladjátok és majd építetek vagy vesztek egy újat. Még ha buktok is rajta egy kicsit (bár ez sem feltétlen következik be) akkor is pár hónap alatt visszajön a különbözet. Aztán utána az a 7-800e forint nagyon-nagyon jól jönne ám havonta, ha amúgy a férjednek nincs gondja az új munkával.

2014. máj. 26. 20:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én simán váltanék,mondjuk attól függ mennyi a zsé az új helyen ha sokkal több akkor azonnal mennék.

A gyerekekre meg ott van a nagymama,bébiszitter(simán ki tudod fizetni).

2014. máj. 27. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!