A japán nyelv ismerete mennyire jelenthet előnyt egy kommunikátor (kommunikáció- és méditaudományt végző) számára?
Ha NAGYON könnyen tanulsz nyelvet, szóval nyelvzseni vagy, akkor a japántudás érhet valamit, mert egy japán-tolmács vagy fordító hatalmas óradíjakat tud keresni a munkája során. De csak akkor lehetsz tolmács, ha tökéletesen tudsz japánul, ami rengeteg munkába (több évbe) kerül. Tehát jól végig kell gondolnod, mert belekezdeni a japántanulásba egy életre szóló döntés. Félig megtanulni pedig gyakorlatilag nincs értelme. Csak azért, mert "érdekel", csak akkor tanulj japánul, ha fanatikusan, mindennél jobban érdekel, élsz-halsz a japán nyelvért. Ugyanis az életedből sok ezer órát kell rá áldoznod, ha tisztességesen meg akarod tanulni.
Tehát japánul tanulni adott esetben nagy karrierhez is vezethet, de kockázatos is, meg kell fontolni.
szia. Én tanultam japánul 4 évig. És kommunikációs diplomám van. Semmit nem tudok a japánnal kezdeni,mert még az a társam, aki élt is kint 1 évig japánban,sem tanult meg használhatóan japánul. Végül ott is hagyta az Elte japán szakát, és eljött ő is kommunikációt tanulni:-)
Meg van egy másik barátnőm a csoportból, aki szorgalmas votl, és 5X annyit töltött japántanulással mint én, ő pedig annyit tud vele kezdeni, hogy egy japános utazási irodában irodista, és picit tud beszélni az ügyfelekkel, de ne komoly tárgyalásokra gondolj. A japán elég nehéz nyelv, full time-os tanulást igényel. A tanáraink, mint kint jártak egyetemre évekig, meg japán volt a férjük, ők úgy tanultak meg japánul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!