Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy sebésznek mi a dolga?

Egy sebésznek mi a dolga?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy a baleseti sebész az sebész,traumatológus,ortopédus.Ez mit takar?
2010. jan. 2. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit takar,hogy minden sebész másra specializálódik. Pl. ortopédus az mozgásszervi dolgokat operál( porckopás, csípőficam,törések,stb..), traumás az baleseti sebész, pl. egy balesetben sérültet műt( rekeszsérv, nyílt sebek, légmell) Van mg érsebész, (meszes erek,amputálás, érszűkület helyreállítása), kézsebész(speciálisan csak kezet műt,mert az nehéz szakterület. De van külön gyerek-felnőtt sebész, általános sebész(pl. bőrsérülések összevarrása, anyajegy/szemölcs eltávolítás, stb..)
2010. jan. 2. 14:58
 2/6 A kérdező kommentje:
de akkor ő csak operál?
2010. jan. 2. 15:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Operál, minden nap leviziteli a betegét(ellenőrzi a sebet, gyógyszert rendel el), majd a varratot is ő távolítja el, illetve ha van drain(szívócső a váladéknak), azt is ő veszi ki.
2010. jan. 2. 15:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, és mindemellett csomó dokumentációt is csinál(pl. zárójelentés, távozó betegnél, más osztályra utalás, diagnózissal, anamnézissel, mindennel, igaz nem ő írja,hanem az orvosírnok, de neki kell döntenie,és a pecsétje is kell mindenre. És vizsgálati anyagok elrendelésénél is kell a pecsét(pl. vér,vizelet, sebváladék vizsgálatához).
2010. jan. 2. 15:45
 5/6 A kérdező kommentje:
orvosira jársz?:)
2010. jan. 2. 16:50
 6/6 anonim válasza:

Engem már vizsgált sebész, de nem műtött :D

Megnyomogatta a hasamat, és megállapította, hogy nincs vakbél gyulladásom. Amúgy én is az szeretnék lenni, de ez nem érdekes. Műt is, és nem is. Varratot szed, fogalmaz...effélék

2010. máj. 10. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!