Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átver a munka adom? Menyit...

Átver a munka adom? Menyit kéne fizetnie valójában?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy 12napja elkezdtem dolgozni egy strand étermében mint konyhai kisegítő.Na,de napi 12órát dolgozom,nincs szabadnap,napi 4000ft ért persze még pincérkedek is.A szerződésben napi 8óra volt havi 107000ft-ért.Fölmondanéjt,de félek hogy nem kapok munkanélkülit ha én mondok föl.Mik a jogaim...Segitsetek,köszi:-)

2014. máj. 30. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a 107000Ft bruttó, az nettóban csak kb 70ezret jelent. Én megvárnám az első fizetést, utána megbeszélném a főnökkel.
2014. máj. 31. 11:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Az álláskeresési járadéknál mindegy, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszony, ha az egyéb feltételeknek is megfelelsz, akkor jár a járadék.

Pontosan mi szerepel a szerződésben? Munkaidőnek, bérnek? Van egyéb kitétel, ami fontos lehet ebből a szempontból?

Írd meg, aztán kitaláljuk...

2014. máj. 31. 12:09
 3/4 A kérdező kommentje:
A szerződésem szinte kitöltetlen,csak annyi van bent hogy napi 8óra meg 107000bruttó,más semmi.Még azóta sem kaptam szabadnapot.7töl este 8ig dolgozok napi 4000el számolt el.
2014. jún. 7. 22:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Én megvárnám a fizetésnapot. Ha akkor sem fizet ki aszerint, amennyit dolgoztál (tehát túlóra, ha kell műszakpótlék), akkor szólnék érte. Abban az esetben, ha úgy reagál, ahogy nem kellene, lehetőséged van bejelentést tenni a munkahely szerint illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél. Ők az illetékesek ez ügyben. Kormányhivatalban találod őket. Viszed a szerződésed, mindent, ami van nálad (bizonyíték), és bejelentést teszel. Lehet kérni a névtelenséget is. Ők váratlanul "megszállják" a munkáltatódat, és ha bizonyítható az állításod, akkor meg lesz a következménye. De a munkaügyi felügyelők úgyis megbeszélik Veled, hogy ilyen esetben Te hogyan tudsz nekik segíteni, és Ők Neked, hogy "bántódásod" ne essék a munkáltató részéről.

Én is kaptam tőlük segítséget, nem is kicsit...

2014. jún. 8. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!