Átver a munka adom? Menyit kéne fizetnie valójában?
Az álláskeresési járadéknál mindegy, hogy milyen módon szűnik meg a munkaviszony, ha az egyéb feltételeknek is megfelelsz, akkor jár a járadék.
Pontosan mi szerepel a szerződésben? Munkaidőnek, bérnek? Van egyéb kitétel, ami fontos lehet ebből a szempontból?
Írd meg, aztán kitaláljuk...
Én megvárnám a fizetésnapot. Ha akkor sem fizet ki aszerint, amennyit dolgoztál (tehát túlóra, ha kell műszakpótlék), akkor szólnék érte. Abban az esetben, ha úgy reagál, ahogy nem kellene, lehetőséged van bejelentést tenni a munkahely szerint illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél. Ők az illetékesek ez ügyben. Kormányhivatalban találod őket. Viszed a szerződésed, mindent, ami van nálad (bizonyíték), és bejelentést teszel. Lehet kérni a névtelenséget is. Ők váratlanul "megszállják" a munkáltatódat, és ha bizonyítható az állításod, akkor meg lesz a következménye. De a munkaügyi felügyelők úgyis megbeszélik Veled, hogy ilyen esetben Te hogyan tudsz nekik segíteni, és Ők Neked, hogy "bántódásod" ne essék a munkáltató részéről.
Én is kaptam tőlük segítséget, nem is kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!