Érdemes lenne hirdetést feladnom, amiben társat keresek külföldi munkavállaláshoz? Többi lent.
A kérdés az, ismeretlenül egyáltalán érdemes közösködni (bármiben is). Egyáltalán miért kell társ? Ha én mennék (megyek) egyedül, vagy max egy nagyon jó baráttal. Kivéve ha elég sok pénzzel vágtok neki mindketten.
Hogy miért? Mert ha éppen elég a pénz, előfordulhat, hogy a pl közösen bérelt lakást, szobát, annak kell fizetni aki hamarabb talál munkát. Ha pl te találsz, a hűséges társad még 2 hónapig nem, akkor Te fogod őt eltartani? Fordítva szintén nem túl jó, és elég jó konfliktusgeneráló dolgok ezek. Akármilyen jó fej is valaki, ha pénzről, üzletről, megélhetésről van szó, azért nem mindegy.
Szóval kérdem én, mivel jobb ha valaki megy veled? (fogja a kezed?) Egyedül legalább nem kell senkiért felelősséget vállalnod csak magadért, minden forintod a tied. Igaz nincs aki segít, de nem is hátráltat.
Berlin <--> Budapest autóval 10 óra, repülővel kb. 3
London <--> Budapest repülővel kb. 4 óra
Számít az az egy óra?
Mert ahhoz mindkettő messze van, hogy csak úgy ingázz vagy hazaugorj.
Viszont az, hogy beszéled-e a nyelvet bizony számítani fog...
És mi van, ha ez az illető egy utolsó, kétszínű ember, aki az első adandó alkalommal hátba szúr vagy meglop?
Sose lehet tudni.
Pár találkozás alatt pedig nem fogod megismerni. De amúgy természetesen fel lehet adni hirdetést és meglátod ki jelentkezik rá.
Én a helyedben fejleszteném a németet, addig pedig itthon dolgoznék.
Amúgy folyékony német nyelv és szaktudás nélkül, csak legalja munkákra fognak felvenni, az meg nem tudom mennyire vágyad...Mert innen jól hangzik, hogy takarításért kapsz nettó 200 ezret, de pl. Bécs nagyon drága, nem nagyon tudnál félretenni. Cserébe viszont nyomorogsz egy kis lyukban (mert csak erre telne) és agyondolgoztatnának.
Egy próbát persze megérhet, de inkább képezd magad és később innen keress egy megbízható munkát szerződéssel, bejelentéssel stb. Gondolom fiatal vagy, van még időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!