Gépészmérnök talulók, dolgozók! Válaszolnátok kérdéseimre?
Sziasztok.
1. Iskola mellett dolgoztatok gyarornokkéntM ha igen, hol, mit, mennyit, mennyiért?
2. hol tanultok/tanultatok? Mennyit kellett tanulnotok egy átl. napon?
3. Hol dolgoztok egyetem után, pontosan mit kell ott csinálnotok, mennyit, és mennyiért?
Csak munkaidőben dolgoztok, vagy haza kell vinnetek a munkátokat?
Kedves fellengzős 9-es. :)
Az ismerőseim akiktől az információkat szerzem, konkrétan a családom. Bár már korábban említettem, hogy villamos mérnökök, édesapám és bátyám is. Tudom most nagyon okosan majd belém kötsz, hogy az nem gépész... tisztában vagyok vele, de hasonló nehézségű a két szak.
Azért "kötekszem", mert nem szeretném, hogy ez a szerencsétlen kérdező itt azért tántorodjon el a szakmától, mert azt hallja, hogy itt féléveken keresztül neki reggeltől estig tanulnia kell, napi 5 óra alvás mellett. Ennyi az oka, szerintem ez érthető és jó szándékból mondom, nyugodtan vágjon neki a szaknak, ha van hozzá affinitása meg fogja tudni csinálni, úgy hogy emellett még élni is tudni fog.
Percig nem vitattam, hogy tanulni kell. De ez minden szakra érvényes, de várj... szívesen elismerem, hogy a gépészre fokozottan, és tudod mit? komolyan így is gondolom. Mint mondtam, nem a nehézségét vitatom.
Egyébként a fősuliról nem kell kioktatnod, tudom, hogy működik, diplomáztam, munka mellett MSC-zek.
Az alap kérdésre visszatérve, mivel van már némi tapasztalatom állásinterjúk terén, azt mondhatom, hogy ha jót akarsz magadnak, mindenképpen menj el gyakornoknak, Győrben az Audi erre jó lehetőséget kínál.
Interjún tőlem még se diplomát, se nyelvvizsgát nem kértek sose. Még csak arról sem érdeklődtek hányas az osztályzatom. Tesztet íratnak, amin kiderült megvan-e a szükséges tudásod, nyelvvizsga papír helyett pedig angolul zajlott a beszélgetés.
Látom megy a pofozkodás...
Én is hozzászólnék. Építészmérnöknek tanulok szintén Győrben és van több gépész ismerősöm. Nehéz szakma, nem igazán végeznek 3,5 év alatt, de rengeteg gyakorlati lehetőség van amit ahhoz képest megfizetnek.
Egyik ismerősöm konkrétan egy nagyobb vállalatnál dolgozik és havi nettó 130k-t kap kézhez + ilyen-olyan juttatások. Nehéz szakma, de megéri a fáradtságot és jól el lehet vele helyezkedni. (és hogy kötözködjek, kevesebbet kell tanulniuk, mint mondjuk nekünk. Náluk a szorgalmi időszak a piálásról és bulizásról szól, nálunk meg a non-stop rajzolásról és számolásról)
én se érettségiztem jól igaz nem szakmunkásba mentem, matekból se voltam, mert elszartam, kb 22 évesen megjött az eszem mikor bekerültem tróger munkába.
azt elvégeztem egy gépészt.
Szerintem szorgalom kell hozzá. Hogy mennyire vagy okos az mind1, ha gimnáziumból jöttél szar ügy, azok duplán szívnak. Aki szakközepes az nagy előnnyel indul. Voltak nálam sokkal okosabbak, kibuktak mint a sz.r, mert ekkora anyagmennyiségre ésszel de szorgalom nélkül nem mentek semmire.
Ha van az embernek gyakorlata és vmi nyelvismeret, túl nagy gond nem lehet, igaz ezek megszerzése baromi melós.
Győrben végeztem gépészként. Tanulásról annyit mondanék hogy ez szerintem egyénfüggő. Az első félévek viszonylag könnyűek voltak, a 4-6 félév már próbára tett, de nem kelett napokon át reggeltől estig a tananyaggal barátkozni, másra is jut idő.
Megélhetés céljából nem dolgoztam, hanem gyakorlatszerzés miatt(kevés pénz, de nem "üresen" kerülsz ki a nagyvilágba.
Elhelyezkedéshez: NYELVTUDÁS
Szia,
Győrbe járok én is Gépészre, most fogok végezni köv félévben. Tanulni kell, de nem vészes. Egy vicc az, aki azt mondja, hogy napi 5 órát tanul pluszba. Én a zh időszak előtt kezdek el tanulni ~2 héttel és simán lehet venni az akadályokat. Persze nem mondom, hogy nem volt még PÓTzh-m vagy pótvizsgám esetleg bukott kreditem, de kit érdekel?
Lassan 7 hónapja vagyok gyakornok az Audiban, és kitoltam plusz 1 félévvel a tervezett végzésemet, hogy ne nulla tapasztalattal kerüljek ki a munkaerőpiacra, mert hiába végez valaki 5ös átlaggal, időre... Senkit sem érdekel, attól nem lesz tapasztalatod.
Amúgy pontosan a kérdésedre válaszolva:
1. Igen, Audi, gyakornok termelésben, havi kb ~120 órát, 80-130e nettó, függ a gyakornoki szinttől.
2. Győr, SZE, nem tanultam naponta, zh-k vizsgák előtti hetekben napi 3-4 órát, persze a megmérettetés közeledtével egyre nőtt a tanult órák száma :)
3. Még nem végeztem. De én inkább a tervezőmérnökség felé próbálok nyitni majd.
4. Csak munkaidőben, otthon csak önszorgalomból, ha valami felkelti az érdeklődésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!