Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki környezetvédelemmel...

Ha valaki környezetvédelemmel akar foglalkozni, akkor mégis mit tanuljon?

Figyelt kérdés

Leginkább az érdekel, hogyan lehet otthonokat, városokat, közösségeket környezetbaráttá tenni. Az ehhez kapcsolódó menedzselési dolgok érdekelnek.

A technikai oldala is érdekel a dolognak, de az inkább csak annyira, hogy milyen technikai megoldást miért lehet alkalmazni és sematikusan a működése.

Igazság szerint azért nem tudom pontosan megfogalmazni, mert nem tudom, mi létezik és mi nem, ehhez kvázi bele kellene látni a dolgokba...

Például azt tervezem, hogy családi házban fogok lakni, ahol esővízgyűjtő lesz, komposztálni fogunk, ökotartály lesz, csökkentett vízáteresztő csapok, nagy déli ablakok, előttük mondjuk fa, hogy nyáron árnyékot adjon.

És az ilyenek azok, amik "nagyban" is érdekelnek.

Vagy például az esővíz alkalmazási lehetőségei. Nem szívesen kutatnám én magam a bonyolult kémiai, biokémiai folyamatokat, lehetőségeket, viszont szívesen lennék tisztában vele és javasolnám pl. cégeknek, mezőgazdasági vállalatoknak, családi házaknak.

Ami baromira NEM érdekel, az a szemléletformálás, a munkavédelem és a minőségirányítás.

2014. ápr. 25. 19:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A környezetgazdálkodási agrármérnöki miért jobb a környezetmérnökinél?

Nekem nagyon a "másik felének" tűnik: ugyanolyan büfészaknak.

Persze nem akarok senkit megbántani! ;)

A környezettudományon nagyon komolyan gondolkoztam...

Esetleg valakinek tapasztalata?

Végülis ha lesz olyan papírom is, amelyen szerepel, hogy "mérnök" - mert állítólag ez jó pont, akkor is, ha semmit nem takar :D -, akkor miért ne menjek erre?

Az ökotoxikológia is megfordult a fejemben.

De nem szeretem annyira a kémiát, másrészt sosem tanították meg rendesen. (Lehet szeretném ha valaha megtanították volna).

(Azért ez a szak baromi kémiásnak hangzik!)

Leginkább tapasztalatokra vagyok kíváncsi, amiket a suli nem vall be, legalábbis főleg nem a szakleírásban!!

2014. ápr. 28. 21:09
 12/16 anonim ***** válasza:

Épp környezetgazd. agrármérnökire járok, de itt is a kémia erőteljesen jelen van. Nem mondanám büfészaknak, viszont a tudatformálás része itt kikerülhetetlen a tervezés során.

Ha valamire konkrétan kíváncsi vagy, írj privátot

2014. ápr. 28. 21:12
 13/16 A kérdező kommentje:

Jó, szóval bántó nem akarok lenni. :)

De miért jobb az én szakomnál?

A körny.gazd.-nak van orientációja?

Mert őszintén szólva ugyanúgy katyvasznak tűnik.

Merre tudsz majd elhelyezkedni és mit tudsz majd csinálni?

2014. ápr. 28. 21:18
 14/16 anonim ***** válasza:
A környezetmérnöki úgy tudom hogy a dolgok fizikai, mérnöki tervezés oldalát fogja meg, de a környezetgazdálkodás pedig a biológiai és a kémiai oldalát. Nagyobb a hangsúly az ökológián. A környezetgazdálkodáshoz tartozik a vízgazdálkodás is, a rekultivációk és a környezeti kárfelmérés is. Erről az oldalról közelítve a környezetvédelem felé lehet nyitni, van benne ráció ha az adott helyen lehetőséget is kapsz hozzá.
2014. ápr. 28. 21:25
 15/16 A kérdező kommentje:

És úgy érzed, hogy a biológiai, kémiai, ökológiai megközelítésben több piaci lehetőség van?

Engem amúgy pont a műszaki része érdekel jobban - de sajnos az se annyira behatóan, hogy egy másik BSc-t kezdjek majd pl -, a biológia kb. említés szintjén érdekel csak de már úgy se...

A kémia nem, mondjuk kromatográfiáról van szó és legszívesebben sírva menekülnék hogy neee, ez nekem unalmas, száraz, nem akarom.... De mondjuk RENDESEN sehol nem tanították meg, így döntse el az ember...

2014. ápr. 28. 21:27
 16/16 kornytech válasza:

Szia, ha a technológia érdekel, akkor mérnöki szakot válassz, pl. környezetmérnök, vagy ami még a legközelebb áll a témához, az a vegyészmérnök. A esetleg gépeket akarsz tervezni, amelyeket a környezetvédelemben használnak, akkor gépészmérnök. Én környezetmérnökként végeztem, és kutatóként dolgozom egy kutatóintézetben, és nagyon szeretem. Vannak szaktársaim, akik mérnökirodákban dolgoznak pl. tervezőként, vagy hatóságoknál, vagy laborokban, stb. Állást találni nem egyszerű, de nem is lehetetlen, sokaknak sikerült.

Azokra a dolgokra, amit a kérdésedben írsz, jó lehet a környezetmérnök, vegyészmérnök, gépészmérnök, biomérnök.

2014. nov. 11. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!