Ha valaki környezetvédelemmel akar foglalkozni, akkor mégis mit tanuljon?
Leginkább az érdekel, hogyan lehet otthonokat, városokat, közösségeket környezetbaráttá tenni. Az ehhez kapcsolódó menedzselési dolgok érdekelnek.
A technikai oldala is érdekel a dolognak, de az inkább csak annyira, hogy milyen technikai megoldást miért lehet alkalmazni és sematikusan a működése.
Igazság szerint azért nem tudom pontosan megfogalmazni, mert nem tudom, mi létezik és mi nem, ehhez kvázi bele kellene látni a dolgokba...
Például azt tervezem, hogy családi házban fogok lakni, ahol esővízgyűjtő lesz, komposztálni fogunk, ökotartály lesz, csökkentett vízáteresztő csapok, nagy déli ablakok, előttük mondjuk fa, hogy nyáron árnyékot adjon.
És az ilyenek azok, amik "nagyban" is érdekelnek.
Vagy például az esővíz alkalmazási lehetőségei. Nem szívesen kutatnám én magam a bonyolult kémiai, biokémiai folyamatokat, lehetőségeket, viszont szívesen lennék tisztában vele és javasolnám pl. cégeknek, mezőgazdasági vállalatoknak, családi házaknak.
Ami baromira NEM érdekel, az a szemléletformálás, a munkavédelem és a minőségirányítás.
Akkor nem sok esélye lesz ilyesmire...
Bár sejtésem szerint ilyesmire... nem kell ember, de azért kérdezem, hátha mégis, hátha valaki tud segíteni egy ötlettel.
Településfejlesztés??
Amúgy ez érdekelne...
Én egy településmérnök MSc-t találtam, de az állítólag piacképtelen.
Piacképes(ebb) MSc v. esetleg BSc amit most keresek.
gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, környezetgazdálkodási agrármérnöki
Ennek ellenére az utolsó mondatod tudatlanságodról tanúskodik. A környezetvédelem első lépése, önkormányzati szinten is a tudatformálás!
Tudatlanságról... :D Ezt se mondták még.
Nem érdekel az 'ember', a pszichológia, ilyesmi. Ezért nem is akarok emberekkel foglalkozni.
Engem a tudomány, a technika érdekel.
Ez nem tudatlanság. :D :D :D
Másokat meg csak az elme, a pszichológia, a humán dolgok érdekelnek, és azt se tudja, hány vesénk van vagy hol a májunk.
Szerintem egyikünk se rosszabb vagy jobb.
Nem érted a környezetvédelem milyen alapokon helyezkedik el. Az emberekkel el kell fogadtatni és a mindennapi életük részévé kell tenni a környezetvédelmi intézkedéseket, és ezt épp ezen a pályán a felsőoktatásban tanuló hallgatóként jegyzem meg.
A környezetmérnöki talán olyan, ami ezt a lehetőségei szerint nélkülözi, de azzal itthon nem igazán lehet munkát találni, legalábbis több személyes tapasztalatból is csak ezeket tudom. Lehetsz még egyébként környezetvédelmi mérnök is, de ott külön modul az emberi tudatformálás.
Mi az a környezetvédelmi mérnök?
Én úgy tudom, hogy cégek neveznek így pozíciókat, amelyre többféle végzettséggel kerülhet be ember, lényeg, hogy körülbelül a környezetvédelemmel foglalkozik.
A környezetmérnökivel a legnagyobb baj talán az, hogy senki nem tudja, mire jó. Nekem meg személyes tapasztalatom, hogy azok se tudják, akik hisznek benne. Szerintük ez igenis jó és igenis el lehet helyezkedni vele - esetleg ismerősükre is hivatkoznak, akinek sikerült -, de amikor arra kerülne a sor, hogy elmondja, MIRE jó, esetleg az ismerősük MIT csinál, akkor terelik a témát.
Egyébként hallgatók és tanárok ugyanez...
Egyébként én is erre a szakra járok, és hát nem csoda, hogy mást szeretnék...
Lehetőleg MSc-t, és közel állót, tehát ne kelljen ezerötszáz kreditet pótolni.
Engem az a része érdekel, hogy hogyan működik, miért jó, mire jó és mennyivel jobb, mint a másik. Mindezek ökológiai és környezetvédelmi szempontokból.
Ezek gazdasági és lélektani oldala igen távol áll tőlem, továbbra is ezt állítom!!!
Az a gond, hogy nincs semmi orientáció-ötletem, amire a szakom is rátesz egy lapáttal.
Ami érdekelt és aránylag egy irányba mutatott, az már vagy nem érdekel - és érdekel helyette a fent vázolt "katyvasz" -, vagy baromi távolinak érzem magamtól/a lehetőségeimtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!