Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban a férfiaknak kedvez a...

Valóban a férfiaknak kedvez a munkaerőpiac? Vagy csak a hangos kisebbség szerint van ez a köztudatban?

Figyelt kérdés

Sokat halljuk a médiában és mindenhol, hogy a nők kevesebbet keresnek, a nőket kevésbé szívesen alkalmazzák stb.

Én mást tapasztalok. 18-23 éves korig teljesen egyértelmű, hogy a nők sokkal könnyebben találnak jól fizető állásokat. Nővérem 18 éves korában gyakorlatilag egy pillanat alatt tudott help deskes munkát vállalni fősuli mellett amivel kb akkora fizetésre tett szert mint amennyit én most keresek. Engem az Istenért sem akartak felvenni pedig alapból otthon vagyok a számítástechnikában (míg nővérem épphogy tudta hol kell egy gépet bekapcsolni) Mégis, őt vették fel informatikai területre help deskesnek, engem nem. Ugyanez igaz az összes hostess, irodai és hasonló munkákra. Többnyire még oda is van írva hogy "dekoratív hölgyeket..." keresünk. Én mehettem csavart számolni egyetem alatt fele annyiért.

Diploma után (21-23-tól felfele): Szintén nővérem azonnal becsüccsent egy baromi jó poziba, ahol nem kellett törnie magát a munkával és bőven hozta a ~150 nettót (pályakezdőként). Majd elment szülni, másfél évig otthon a babával majd amint a pici bölcsibe került kb 2 hét alatt talált munkát és a második helyre felvették (nettó 280).

Nos ő még a főiskolai diplomáját se szerezte meg (csak abszolutórium). Én MSc diplomával (természettudomány) 5 hónap álláskeresés után kaptam állást ahol nettó 130-at keresek. Rengeteg nő vesz körül a munkahelyen, az ismerőseim között is leginkább a nők azok akik tuti anyagi helyzetben vannak, tuti állással. A férfiak meg szívnak 3 műszakban kevesebbért.

Nekem az a véleményem, hogy oké, van egy kiváltságos réteg a felsővezetők akik túlnyomórészt férfiak, és felhúzzák az átlagfizut. De ez a kisebbség. Mindenhova nőt keresnek szinte mert attraktívak jobban eltudják magukat adni a szakmában.

Kinek mi a véleménye erről?

#álláskeresés #munkaerőpiac #női munkavállalók
2014. ápr. 20. 14:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kissé késve, de én is reagálnék. Valóban vannak pozíciók, ahol a női nem előrébb kerül, de általában a műszaki területeken bizony a kandúrokat részesítik előnyben.

A fizetésedről meg annyit, hogy nem tudom milyen környéken laksz, de amennyit te keresel, az MSC-vel nézve is édes kevés. Miért nem gondolkodsz el azon, hogy lelépj külföldre? Én építészmérnök leszek hamarosan és nekem sem terem túl sok babér itthon, ezért gyúrok a németre és amint kezemben a papír már megyek is...

Addig pedig maradnak a gyári munkák, ahol ugyan nem csavart válogatok (bár majdnem) és alig keresek valamennyit. :P

Egyébként annyira igazad van, hogy még a diákmunka kiosztásánál is a jányok kerülnek előtérbe, pedig aztán fele annyit dolgoznak mint én... Furcsa világ ez. Általában mindenki felfelé bukik kis országunkban.

2014. ápr. 23. 21:40
 12/14 anonim ***** válasza:

# 10

Valóban nem véletlen vagyok abban a munkakörben, amiben. És ennek a világon semmi köze nincs a szerencséhez, sőt, a főnököm se nő és még csak nem is meleg.

Alap probléma, hogy el sem tudod képzelni, hogy manapság az egyik fontos mérce a tehetség. A tehetséges ember előbbre jut az érdemei alapján, a tehetségtelen meg lenn marad a földön.

2014. ápr. 24. 06:24
 13/14 A kérdező kommentje:

Igazad van, az aki a gép előtt ül és effektive semmit se csinál (mert ott ültem és néztem, tényleg semmit se csinál csak díványt olvas meg facézik) majd megszólal hogy "na jó menjünk" és feláll délután 1kor egy keddi munkanapon az marhatehetséges.

Meg az a help deskes leányzó is aki azt se tudja mi az a modem meg IP cím de egy internetszolgáltató help deskeseként dolgozik. Csupa tehetség.

Marha nagy tévedésben vagy, ha szerinted a tehetségen múlik minden. Segít, valóban, sőt egyes helyeken még szempont is (pl mérnökök, programozók) De a mai világ a marketingről szól leginkább és mennyire tudod magad eladni, reklámozni és milyen jól hazudsz, mennyire vagy gátlástalan. Persze ehez is kell tehetség, de egészen másféle...

2014. ápr. 24. 12:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Azok után, hogy én egy nagy multinál dolgozom nagyon jó beosztásban, több ezer kollégával te meg valahol az isten tudja mit csinálsz minimálbérért nem tudom melyikünk véleménye a relevánsabb...
2014. ápr. 24. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!