A Munkaügyi Központ milyen állásokra tudja
kiközvetíteni az embert, csak azokra amik a Virtuális
Munkaerőpiac Portálján is fent vannak? Vagy nekik van
külön rendszerük amit mi nem látunk?
Őszinte leszek. Ha a Munkaügyi Központra akarod ezt bízni, akkor a büdös életben nem lesz munkád.
2014. ápr. 16. 17:33
2/5 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés. És nem, nem akarom rájuk bízni, csak nem tudom, hogy érdemes-e beregisztrálni, mert ha csak arra a 20db VMP-s állásokra tudnak csak kiközvetíteni akkor nem sok értelme van. Na meg azt sem szeretném ha olyan helyekre küldenének ki interjúra ami busszal csak 1,5 óra alatt közelíthető meg (mert a buszjárat errefelé ritkaságnak számít), így nem sok kedvem van hozzá. Ha meg ugye nem megyek el az interjúra akkor törölnek a rendszerből.
Amiért beregisztrálnék az csak a lakhatási támogatás lenne, mert akkor felköltöznék Pestre mivel a városomban 0 az olyan álláslehetőség amire be is tudnék úgy járni, hogy ne kelljen 3 órával hamarabb felkelnem hozzá. De a támogatás meg én úgy tudom, hogy csak akkor jár ha olyantól bérlek lakást aki számlát is tud róla adni, akikből meg kevés van még Pesten is (én úgy tudom, hogy még szerződést sem szoktak írni). Meg most már úgy tudom, hogy kb. félév munkanélküliség kell ehhez is. Annyi idő alatt meg lehet kiküldenének közmunkára amire meg nem mennék el így ugyanott lennék ahol most vagyok...:)
2014. ápr. 18. 12:02
3/5 anonim válasza:
Kifejtem az első válaszomat. Kizárólag akkor regisztrálj, ha járna valamilyen támogatás, mert egyébként fölösleges. Tapasztalatból mondom, hogy semmilyen munkára nem küldenek ki, nem ajánlanak be sehova. Ők a munka megtalálásában nem segítenek. És őszintén mondom, hogy nem csak én, de sok ismerősöm volt munkanélküli, de olyat még nem hallottam, hogy bárki a munkaügyi központ segítségével talált volna munkát.
2014. ápr. 18. 12:46
4/5 anonim válasza:
Hát szerintem meg igenis találnak sajnos munkát neked. Én ősszel regisztráltam még, mert eljöttem az előző munkahelyemről, és három hónapig járt volna az álláskeresési járadék, de már a második hónapban két állásajánlattal jöttek. A legújabb törvények szerint amihez nem kell képzettség, azt mindenkinek ki kell közvetíteniük, és ugye ha visszautasítod, ugrik a járadék is. Engem speciel parkgondozásra akartak küldeni egyetemi végzettséggel. Inkább töröltettem magamat a rendszerből. Azóta már van újra rendes állásom, de az nem rajtuk keresztül.
2014. máj. 22. 22:04
5/5 anonim válasza:
Igen, van ilyen rendszerük. Én láttam egy olyan listát, amin azok az állásajánlatok is rajta voltak, ahol a munkáltató kérte, hogy ne legyen nyilvános az álláshirdetés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!