Melyik ér többet a munkaerőpiacon, egy PHD vagy egy másoddiploma pl. informatikából, vagy fizikából, vagy mérnök infóból?
Egy magyarországi vidéki egyetem PhD-je is PhD, de abban igazad van, hogy nem mindegy melyik egyetemről van szó.
Egyébként a PhD megléte mellett az a döntő, hogy vannak-e nemzetközileg elismert publikációid. Ha nincsenek akkor külföldön nem fognak komolyan venni, ha vannak, akkor viszont mindegy, hogy jóhírű vagy gagyi egyetemen szerezted a PhD-dat, mert a publikációid fognak minősíteni.
Jó, persze, de valljuk be nem tudod megkerülni ezzel azt hogy jóval kisebb az esélye hogy egy vidéki egyetemen lévő PHD keretén belül legyen valakinek nemzetközi publikációja.
Egyszerűen azért mert ha valaki komolyan kutatni akar akkor mindig a legjobb egyetemekre akar menni, ami elérhető. Ez pedig nem egy névtelen egyetem lesz valószínűleg. Aki meg idő közben dönti el hogy PHD-t szeretne mikor már végzett egy kis vidéki egyetemen, annak az esélye hogy valami nagyot alkosson (=nemzetközi elismertség) kicsi. Emberek vagyunk, tudom kb. hogy működik ez, sajnos a nemzetközi elismertséghez is kell pénz, meg jó kapcsolatrendszer. Ezekkel nagyobb egyetemek nagyobb eséllyel rendelkeznek mint a kicsik. A kör bezárult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!