Felmondási idő alatt köteles kiadni a munkáltató a szabadságot ha a munkavállaló kéri?
Vagy munkavállalói felmondás, vagy közös megegyezés. Két teljesen más fogalom, más jogokkal, és más kötelezettségekkel.
Olyan nincs,hogy munkavállalói felmondás közös megegyezéssel...
A munkáltató az éves szabadság nagy részével rendelkezik. A dolgozó abból csak 7 nappal.
Most itt lehetne számolgatni, hogy a munkavállaló által eddig igényelt, vagy a munkáltató által eddig kötelező jelleggel kiadott szabadság időarányosan hogyan oszlik meg, és kinek van a fennmaradóra jogosultsága igényelni, vagy kötelezően kiadni, de nem tudom, hogy megéri-e vitába szállni, vagy inkább benyelni a békát, és ledolgozni a felmondási időt...
"Olyan nincs,hogy munkavállalói felmondás közös megegyezéssel... "
Hogyne lenne. Alulirott Kovacs Pista kerem Szabo Jani munkaltatot, hogy munkaviszonyomat kozos megegyezessel megszuntetni sziveskedjek.
Nekem eddig meg csak ilyenhez volt szerencsem.
Kedves Kovács Pista!
Amit leírtál, az nem munkavállalói felmondás közös megegyezéssel, hanem egy kérés a munkáltató felé, hogy ha "belemegy" közös megegyezéses alapon szüntessétek meg a munkaviszonyodat. Ezt bármelyik fél kezdeményezheti, de ez ettől még nem "felmondás".
Kettőt együtt, mint felmondás, és közös megegyezés nem tudod alkalmazni, mivel ilyen nincs!!
Van:
- Felmondás (bármelyik fél részéről), ezt a másik fél kénytelen tudomásul venni.
- Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés (bármelyik fél kezdeményezésére), ebbe a másik fél nem köteles belemenni.
- Azonnali hatályú felmondás (bármelyik fél részéről), ezt is kénytelen a másik fél tudomásul venni.
Vegyes varia nincs...
Azért nem mindegy, mert más jár és kötelez egyik esetben, és megint más a másikban.
Leírtam, hogy szabadság szempontjából mi lehetséges még, de nem biztos, hogy érdemes harcba szállni érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!