A karriertanácsadók nem toták kamuk úgy ahogy vannak? Már voltam két helyen is.
Szóval elmentem két karriertanácsadóhoz, óránként potom 15.000 ft-ért.
Vittem az önéletrajzomat, díszmagyarba vágtam magam, eldöntöttem mit akarok kérdezni.
A tapasztalat:
végignézték az életrajzomat, úgy ahogy van jónak találták, semmi érdemi változás nem kellett
elmondták hogyan kell felöltözni megjelenni egy állásinterjún (ahogy ide is jöttem, ez se volt újdonság)
elmondták hogyan történjen a béralku-ezek a tanácsok a neten is fenn vannak bárhol
elmondták ezekkel a végzettségekkel ami nekem van mik az elhelyezkedési lehetőségek-ezeket is meg tudom nézni KSH-tól kezdve ezer fejvadász vég statisztikáiból
személyiség tesztet végeztek na ez volt tán az egyetlen ami érdemi munka volt, de ebből se tudunk meg sokat, ha egyszer nem találok meg munkát a hajamra kenhetem a tesztet
szóval summa summarum, semmi olyat nem mondtak amine lenne fenn a neten tök ingyen.
és ugye garancia semmire sincs. vagyis ha nekem nincs állásom, és követem az álláskeresési tanácsaikat, és akor se lesz állásom, nem mehetek vissza a pénzemért-akkor széttárják a kezüket, és közlik: sorry , hát ez van.
kinek mi erről a véleménye? totál kamu az egész vagy van akinek leesett ebből érdemi haszon?
számomra egyébként ez a legérdekesebb dolog. vagyis, egy valag pénz ki kell csengetni ugyanakkor számonkérési lehetőség zéró. ha bejön a tanács akkor halleluja és piros szőnyeg neki, ha meg nem hát sorry-kezek széttár és mehetek ahova akarok panaszra.
és ugye garancia semmire sincs
Természetesen az ilyen full kamu. pénzlehúzás.
A fejvadász cég, az aki nem kér tőled pénzt, csak a cégtől akihez bevisz. Nah az már sokkal jobb.
De ahhoz szaktudás kell. Mi a végzettséged? Miben keresel melót?
tudom hogy nem állásközvetítő, és épp ez a gond.
elkér egy csomó pénzt végzi amit végez majd ha nincs eredmény akkor mi van? semmi?
mert ha én hívok egy szobafestőt és kifizetek egy csomó pénzt az nem mondhatja hogy "bocs mégse tudtam kifesteni"
vagy ha elviszem a kocsimat a szervizbe... stb folytathatom.
szóval a számomkérhetőséget hiányolom
>>>Az a dolga, hogy a lehető legeladhatóbbra faragjon,
Szerintem ebből a karriertanácsadó-látogatásnak egy hasznos ötlet születhet:
Menj el Te is karrier-tanácsadónak.
Óránként 15-öt meg lehet vele úgy keresni, hogy nem kell hozzá feltétlenül pszichológia-hr diploma, ksh adatot, neten fellelhető jótanácsot bárki tud osztani, személyiségtesztek is csőstül találhatók meg.
A hasznossága talán a rontás-levétellel egyezhet meg, esetleg annak lehet jó aki kiscicás-nyaralós képekkel, helyesírási hibákkal megtűzdelve kék papíron lila cirádás betűkkel ír önéletrajzot és részegen, melegítőben megy interjúra.
ragaszTUNK?
csak nem te is ilyen hiéna vagy?
tükör van otthon?
>>>> ragasztunk stukkert az asztallap alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!