Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A karriertanácsadók nem toták...

A karriertanácsadók nem toták kamuk úgy ahogy vannak? Már voltam két helyen is.

Figyelt kérdés

Szóval elmentem két karriertanácsadóhoz, óránként potom 15.000 ft-ért.

Vittem az önéletrajzomat, díszmagyarba vágtam magam, eldöntöttem mit akarok kérdezni.

A tapasztalat:

végignézték az életrajzomat, úgy ahogy van jónak találták, semmi érdemi változás nem kellett

elmondták hogyan kell felöltözni megjelenni egy állásinterjún (ahogy ide is jöttem, ez se volt újdonság)

elmondták hogyan történjen a béralku-ezek a tanácsok a neten is fenn vannak bárhol

elmondták ezekkel a végzettségekkel ami nekem van mik az elhelyezkedési lehetőségek-ezeket is meg tudom nézni KSH-tól kezdve ezer fejvadász vég statisztikáiból

személyiség tesztet végeztek na ez volt tán az egyetlen ami érdemi munka volt, de ebből se tudunk meg sokat, ha egyszer nem találok meg munkát a hajamra kenhetem a tesztet

szóval summa summarum, semmi olyat nem mondtak amine lenne fenn a neten tök ingyen.

és ugye garancia semmire sincs. vagyis ha nekem nincs állásom, és követem az álláskeresési tanácsaikat, és akor se lesz állásom, nem mehetek vissza a pénzemért-akkor széttárják a kezüket, és közlik: sorry , hát ez van.

kinek mi erről a véleménye? totál kamu az egész vagy van akinek leesett ebből érdemi haszon?

2014. ápr. 14. 11:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

a ptk és a btk alapján ez már büntetendő cselekedet

én troll vagyok

2014. ápr. 14. 17:07
 12/14 anonim ***** válasza:
80%

Ez egy királyi többes volt. Valószínűleg a kérdező idegileg ki van a nagy munkakeresésben, de nemtalálásban, így elfelejti érzékelni az ilyenfajta többest. Egyszóval nincs pisztolya fehér és széles szigetelőszalaggal. Ami ha mondjuk túl erősen fogna, akkor megkérné az asztalborogatót, hogy pár másodpercet türelmesen várakozzon, amíg előveszi a fegyvert emberünk.

Kérdező, azt írod érted, hogy nem fejvadászok, de ugyanazt hajtod. Szerintük is készen vagy, megfelelő vagy a munkakeresésre, jólszituáltságod, felkészültséged alkalmas arra, hogy keresgélj, sikerrel akár. A helyzet az, hogy nem ismered a megfelelő embert, aki benyomna az adott munkahelyre és így aztán tényleg nehéz. Most rácuppantál erre a tanácsadóra, főleg, hogy pénzed is bánja, érthető, de teljesen felesleges elakadnod itt. Amint írtam is: a tanulság, hogy neked nincs szükséged rájuk.

Aminek örülhetünk, hogy nem vittél jóshoz 30 milliót megtisztításra, amit aztán soha nem kaptál vissza.:) Milyen területen kergeted a munkát, minek örülnél?

2014. ápr. 14. 17:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha lenne egy csepp humorod, épp azon röhögnél, mekkora sztori lesz ez, amikor és ahogy előadod a TED-en. Persze néha nehéz túlröhögni a meg-megmorranó gyomrot, és 15 nem piskóta, rég vettem volna SSD-t az anyóspótlóba belőle, főleg ha fölösbe lett volna.

Vagy ha még nyakatekertebben (de legalább mókásan) nézzük, a tudatlanságod miatt fizettél ennyit: nem tudtad, hogy nem tudnak neked újat mutatni.

2014. ápr. 14. 18:00
 14/14 A kérdező kommentje:

ilyen ügyben nincs helye humornak. ha pénzről megélhetésről van szó, és lassan ürül a pénztárca-itt nincs semmi helye a humornak.

a humor max ott lehet h a tanácsadó még számlát is kiállított.

Ha lenne egy csepp humorod, épp azon röhögnél,

2014. ápr. 14. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!