Hazudhatok önéletrajzban?
Akkor a képzés előtti években lesz lyuk, az jobb?
Ha pedig elhúzódóan írod be a képzést az sokkal rosszabbul néz ki hogy 2 éves csúszásban vagy az egyetemmel, mintha beírnád, hogy dolgoztál.
Szerintem írd be a munkatapasztalatot.
Amíg egyetemre jártál, csináltál még valami mást? Milyen hosszú időszakról van szó?
Én lehetőség szerint nem írnám bele azt, hogy abbahagytad, hanem a csak külföldi munkát, akár releváns, akár nem, illetve hogy előreláthatólag melyik évben fejezed be az egyetemet.
Attól függ, hogy beleírnám-e, hogy kitudom-e jól magyarázni. Pl. ha ellazultad, nem érdekelt, akkor nem fogod tudni jó színben feltüntetni magad és a helyedben inkább nem is írnám bele.
Ha szimplán csak anyagi problémáid voltak pl. ami miatt meg kellett szakítani a tanulmányaidat, akkor ha behívnak interjúra ezt elmondhatod, illetve hozzáteheted mennyire motivált vagy abban, hogy befejezd a sulit. (És annyira motivált voltál, hogy elmentél külföldre azért, hogy lehetővé tedd ezt magadnak.)
Sajnos egy önéletrajz alapján ezt nehéz megmondani, de ha behívnak interjúzni és erre terelődik a téma, akkor ez szerintem inkább pozitív, mint negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!