Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri a jövőmet a robbanómoto...

Megéri a jövőmet a robbanómotorokba (főként benzines) fektetni?

Figyelt kérdés

Nagyon imádom az autókat, mindenem szinte (itt most versenyautókról beszélek), és jövőben is ezzel akarok foglalkozni, mint szuperkocsi technikus (akár valami nagyobb autócégnél, akár valamilyen versenyző csapatnál), DE...nagyon kezdenek jönni az elektromos autók a divatba, én meg rühellem őket, és nem tudom mi lesz a jövőben. Még ha milliókat is fizetnek, akkor se nyúlok 1 ujjal se ezekhez a xar porszívókhoz. Szóval ki mit gondol róla?

Azt, hogy hogy jutok el oda, meg mennyit kell tanulni, azt hagyjuk ki, tisztában vagyok vele. És itt nem a finnyáskodásról van szó, pusztán elvekről.

2014. ápr. 3. 23:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Túl szűk látókörű vagy az a gond. Meg elmaradott is.
2014. ápr. 3. 23:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ebből akkor tudsz jól keresni, ha esetleg feltalálsz valami olyan dolgot a motorhoz, valami alkatrész, én nem értek az autómotorokhoz, ami jobbá teszi azt vagy hatékonyabbá és ezt elküldöd egy nagy autógyárnak. És akkor látják, hogy profi vagy benne és értékes a tudásod, akkor bevesznek. Legalábbis én így csinálnám. Tanulmányoznám a motort, hogy hogyan lehet hatékonyabbá tenni. Bár azt nem tudom hogy a robbanómotorokat még lehet-e fejleszteni.
2014. ápr. 3. 23:35
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem erről van szó, sima munkásnak mennék csak el (persze relatív, hogy "sims".) Pl én állítanám be egy versenyre az autók motorját, csapatban dolgozva beszélnénk meg a legjobb beállításokat, vagy technikákat. Ha versenycsapathoz kerülnék.

Ha sima autócéghez, de ott is az igényesebbekhez, mint a Ferrári, Porsche vagy ilyenek, akkor ott meg olyan lennék, aki az újabb modellekhez fejleszti a motorokat, paramétereket számítja ki, stb...

De nem elektromos autókhoz! És nem vagyok szűk látókörű, de nekem az elveim sokkal fontosabbak annál, hogy csak úgy eladjam a lelkem...

2014. ápr. 4. 00:02
 4/13 anonim ***** válasza:

Ezt nem munkások állítgatják, meg számítgatják, hanem mérnökök, nagyon komoly tervezőmunka során....

Milyen elvek mondd már meg? Mivel jobb egy benzinmotor, mint egy villanymotor? Azért mert okádja az ártalmas gázokat? Azért mert karbantartásigényes? Azért mert rohadt bonyolult egy villanymotorhoz képest? Azért mert energiapazarló, szar a hatásfoka? Azért mert közel sem egyenletes a nyomatékleadása? Azért mert egy villanymotor szinte örökéletű, ez meg előbb-utóbb szétkopik? Azért mert hidegen nem lehet nyomni neki? Azért mert a rövid utak tönkreteszik, míg a villanymotornál tökmindegy mennyit mész vele? Vagy miért? Kíváncsian várom a válaszod.

2014. ápr. 4. 00:22
 5/13 A kérdező kommentje:
azért, mert utálom az elektromos autókat, mert a hangjuk olyan, mint a b*zi fingja, mert olyan egyszerű vezetni, hogy egy 5 éves is elvezeti -> nincs kihívás, ja és csak ülsz benne bambán mint 1 majom. Én élvezetből vezetek, nem a szükség miatt. És tudod mit? És nem akarok kimenni az utcára úgy, hogy ilyen fosrakások vannak csak az utakon, és nincs meg az a városias zaj, hogy még csúcsforgalomban is hallom a madarak csicsergését. Nekem a motor hangja a zene. Egy versenyautó élőben felér egy orgazmussal (persze nem szó szerint). És én semmi pénzért nem fogom megváltoztatni az elveimet. És nem fogok egy olyan dolgon dolgozni, amit utálok. És tudom, hogy mérnöki dolog, meg sok tanulás, de meg tudnám csinálni, csak nem tudom, hogy megéri-e. És nem a magyarok a hülyék, a konzervatívak meg a maradiak, én inkább igényesnek hívnám őket, a sok bamba kulák ország meg úgy vezeti az embereket az orruknál fogva ahogy csak lehet...A szegény ember mindig jobban meggondolja, hogy mire költsön, nemde?
2014. ápr. 4. 00:33
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Mert egy benzines autót aztán igazán nagy kihívás vezetni, tényleg...

Tehát azért tartsunk megy elavult, környezetszennyező, energiapazarló, füstokádó szart, mert szép a hangja. Értem. Ezek szerint még szűkebb látókörű vagy, mint gondoltam. :D

2014. ápr. 4. 00:38
 7/13 A kérdező kommentje:
te meg akkor (bocsi, de akkor már én is mondom) egy igénytelen idióta vagy, aki csak szalad az új dolgok felé. Remélem te leszel az első, aki megdug egy robotprostit, mert jobb mint az igazi, nem leszel aides,tripperes...Ugye? Na, ez vagy te, te kis streil...
2014. ápr. 4. 00:55
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Tudod mi a szomorú? Hogy ennyire ostoba embereknek ugyanannyi döntési joguk van ebben az országban, mint például egy egyetemi oktatónak.
2014. ápr. 4. 01:10
 9/13 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de ha neked csak a HANGJA hiányzik a vasnak akkor beletesznek a Teslába egy ilyet oszt' jónapot:

https://www.youtube.com/watch?v=pHEICV6WQ1Y

Egy pár ezer forintos alkatrész, az autó gázpedáljára és a hangszóróira van kötve, olyan autó hangját szimulálja amilyet beletáplálsz.

Amúgy a gondolkodásod elképesztően gyereket, minta 9 éves lennél. Őszintén remélem, hogy nem vagy sokkal több és még jogosítványod sincs.

2014. ápr. 4. 06:45
 10/13 anonim ***** válasza:

A sportpályán megmarad a robbanómotoros megoldás rettentő drágán, semmi innovációval, ha átmegyünk végre elektromosra. Az viszont kérdéses, mennyire lesz egyszerű gyárthatóvá tenni a mainál sokkal jobb tömeg/kapacitás és térfogat/kapacitás arányú akksikat, mert ezen bukik most a dolog, ha a kőolajlobbit nem számítjuk.

De az olaj elfogy egyszer, vagy legalábbis megfizethetetlen lesz a kitermelés gazdaságtalansága miatt, és kénytelenek leszünk lépni. Gondolom lesz pár moron, aki majd sopánkodik a babetta után, de alapjában véve nagyon jól megleszünk nélküle. És amíg ennyi a fogyatékos az utakon, addig sürgetném az automata pilótás és intelligens városos fejlesztéseket is.

2014. ápr. 4. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!