Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel lehet jól keresni?

Érettségivel lehet jól keresni?

Figyelt kérdés
Mindenki máshogy értelmezi a jó keresetet, nekem nettó 120-130 körül már az lenne. Érettségivel napi 8 óra munkával meg lehet ennyit keresni? Terveim szerint Budapesten, egyelőre azonban a költözéstől még messze vagyok. Van egy élelmiszer eladó végzettségem, de inkább bolton kívül nézelődnék állás után. Huszonéves férfi.

2014. márc. 29. 19:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem egy kicsit sokat vársz el.

Nekem érettségim van, mellette 3 szakmám, nyelvvizsgám, most jelentkeztem, de sajnos nem én kaptam meg az állást, bíróságra, titkári pozícióban, bruttó 118 000 Ft-ot fizettek volna, aminek nettója olyan 80 000 Ft körül van.

2014. márc. 29. 19:07
 2/15 A kérdező kommentje:
Ahogy kicsit utánanéztem, tényleg sokat várok el. De kevesebből nem nagyon menne. (Nem tudok ismerkedni, egy ember nem költözne össze velem, egyedül kell boldogulnom, de nem akarok nyomorogni.)
2014. márc. 29. 19:26
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem érettségivel semmihez sem értesz. Munkáltatót nem érdekli, hogy jobb esetben tudod mikor volt a tatár járás vagy ki volt Ady Endre, abból haszna nincs.

Nagyon mázlis esetben túlórával minden szombatot is bevállalva lehet ennyi a bruttód.

2014. márc. 29. 19:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni kedves Kérdező de, miután a fél ország itt nyomorog a fővárosban ne legyenek illúzióid. Tele vagyunk munkanélküliekkel és ezt a munkáltatók kőkeményen ki is használják.

Én született pesti vagyok épp munka nélkül. Érettségi, nyelvtudás, okj-s átképzés, stb...semmi! Vagy minimálbér vagy valamivel több és a többség be sem akar jelenteni vagy ha igen akkor négy órával meg minimálbérrel. De elvárásaik azok vannak ezerrel mindegyik munkáltatónak.

A kereskedelemben meg eleve nem fizetnek szinte semmit nincs hétvégéd néha még ünnepnapod sem annak ellenére, hogy elméletileg ünnepekkor nem lehetne dolgoztatni csak a tulaj lehetne bent de ezt rendszeresen megszegik a maszekok.

Ha nincs szakmád, gyakorlatod akkor meg inkább ne is törd magad pláne ha ilyen nem igazán kommunikatív mimóza vagy. Itt taposni kell, beszélni, eladni a tudásod, beilleszkedni...a hozzád hasonló embereknek meg elég nehéz.

A 120-130 ezres fizetés 10 melósból 7-nek csak egy álom de még ebből sem egyszerű megélni egyedül.

Egy kis vacak albérlet 45-50 ezertől indul de azok elég vacak helyeken vannak többnyire és akkor még szerencsés is vagy, hogy ennyiért találtál.

A rezsi meg függ attól is, hogy milyen interneted, kábel tv-d van de kb. 40 ezer. Na jó legyen 35 de az az alsó határ. Tehát durván 85-90 lepedőt számolj alaphangon havonta. Jah és a kaució, ami általában három havi pénz előre!

Elég kiterjedt ismeretségi köröm van de egyedül a gyógyszerész asszisztens ismerősöm keres valamivel száz ezer felett meg egy szakács haverom de neki 15 éves tapasztalata van. Egyébként mindenki rendesen alulmúlja a 100-as álomhatárt. /eladók, gyógypedagógiai asszisztensek, adminisztrátorok, recepciósok, biztonsági őrök stb./

Szóval nem árt némi ismeretség, egy helyre millióan jelentkeznek és ezt kihasználják a munkáltatók. Aztán ott van a gyakorlat mert anélkül nem kellesz. Mindenbe belekötnek.

Ha pályakezdő vagy az a baj, ha elmúltál 35 az a baj, ha nincs gyakorlatod akkor az...na és a nyelvtudás illetve számítógépes ismeretek. Nem egyszerű.

Persze nem mondom, hogy reménytelen de ha nem akarsz nyomorogni sürgősen változtass magadon és próbálj meg társbérletet szerezni.

És a helyedben nagyon ráfeküdnék egy nyelvtanfolyamra és valami szakmát tanulnék. Bizonyos feltételek mellett a munkaügyisek támogatnak én utána néznék a helyedben.

Nemrég voltam egy állásbörzén. Rengeteg szakmunkást, szakembert keresnek. Szerintem menj fel az állásportálokra és nézd meg, kiket keresnek és tanulj valami olyan szakmát.

Később akár maszekban is csinálhatod ha ügyes kezed van.

2014. márc. 29. 20:05
 5/15 anonim ***** válasza:
94%

"Érettségivel lehet jól keresni?"

Attól függ miből is akarsz megélni?

Testedből mint a prostik, vagy elméleti tudásodból. Elsőre van lehetőséged, utóbbira nem sok, ugyanis nincs szakmád.

2014. márc. 29. 20:55
 6/15 anonim ***** válasza:

Érettségivel pont 120-130-at kerestem az előző munkahelyemen amit én hagytam ott, mert keveselltem. 1 év múlva emelték volna 150-re de inkább dobbantottam külföldre. Nem egyedi esetről van szó, igaziból ez alatt el se szabadna menni dolgozni. Rengeteg embert tudok baráti/családi körből akik 200-250-eket kapnak kézhez egy mezei érettségivel. Igaz ők már pár éve egy helyen dolgoznak, így szépen emelkedett a fizetés.

Én mindig csodálkozok amikor azt mondják, hogy érettségivel keveset lehet keresni. Valahogy nem ezt tapasztalom. Nekem is ajánlottak 64500 Forintos fizut, de körberöhögtem az illetőt, majd otthagytam.

120-150 kezdő könnyen elérhető. Keresni kell és nem leadni a szintet.

Közép, Nyugat Dunántúlról, ill. Pest megyéről azon belül is a versenyszféra termelő vállalatairól van szó. Nyilván K. Magyarországon nem ez az általános.

Persze valamennyi rátermettségre is szükség van, anélkül nem megy.

23/F

2014. márc. 29. 23:30
 7/15 anonim ***** válasza:
Utolsó és milyen állások ezek?
2014. márc. 29. 23:45
 8/15 anonim ***** válasza:
Pénzügyi szektorban egészen jó fizetéseket lehet elérni, szerencsés esetben érettségivel is.
2014. márc. 30. 04:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

8 általánossal is prímán lehet keresni, ha csókos vagy és van protekciód, és 5 diplomával is mosogathatsz, ha nincs. Ez a jelenlegi Magyarország.

Érettségivel meg pláne. Nézz meg a jelenlegi oktatási minisztert és társait. De igaz ez vállalatoknál is.

2014. márc. 30. 09:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak sajnos nagyon igaza van, tapasztalom a saját bőröm is, 2 diploma, nyelvvizsga és a nettó 65 ezres közmunkára se volt könnyű bejutni.
2014. márc. 30. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!