Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan hazudjak hihetően egy...

Hogyan hazudjak hihetően egy motivációs levélben?

Figyelt kérdés

Egy nagy bútorüzletbe szeretnék jelentkezni eladónak, ahova kísérőlevelet kérnek, hogy miért szeretnék ott dolgozni.

Azt ugye ne írhatom bele, hogy "mert kell a pénz, hogy enni tudjak, meg fizetni tudjam a számláimat."

Én sose tudtam hazudni és kamuzni senkinek. Mit írjak egy ilyen levélbe? Írjam le, hogy minden álmom ennél a cégnél dolgozni? Írjam le, hogy nagyon kedves vagyok a vevőkkel és szeretem kiszolgálni őket? Vagy mit írjak, ami nem túl átlátszó? Mit akarnak egyáltalán hallani? Hogy mindenben tökéletes vagyok?

2014. márc. 24. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Hazudni nem kell és nem is érdemes.

Írhatsz olyat, ami a személyioségedhez közel áll és valóban fel tudod vállalni: pl. ha szereted az embereket, akkor írhatod, hogy jól kommunikálsz, örömmel oldod meg a felmerülő problémákat, szívesen tartasz kapcsolatot a vevőkkel, törzsvásárlókkal.

Ha inkább csendesebb vagy, szereted a rendet és az alaposan elvégzett munkát, akkor írhatod, hogy igényes vagy a munkádra, örömmel tölt el, ha időben el tudod végezni a feladataidat, szívesen végzed a munkakörhöz kapcsolódó adminisztrációs teendőket stb.

Szerintem ezen a vonalon indulj el.

2014. márc. 24. 14:22
 2/8 A kérdező kommentje:
És ha nem írok bele egyetlen egy negatív dolgot sem, akkor nem lesz nagyon átlátszó? Nagyjából még igaz is, amit írtál, de ezeket leírva és visszaolvasva elég szánalmasnak tűnik. Szóval ez nem fog úgy tűnni a munkáltató szempontjából, hogy csak azt írom le, amit hallani akar. Az ő szemszögéből egy tökéletes ember levelét fogja olvasni. Ezért vagyok dilemmába.
2014. márc. 24. 14:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van,csak azt írd le,amit hallani akar. A negatívumokat-ha vannak is-még a már alkalmazásban lévő dolgozótól sem szívesen hallgatják meg,nehogy attól,aki még ott sincs,kvázi akkor,ha negatívumokkal jönne,ne is jöjjön.Szóval,ha dolgozni szeretnél,akkor azt írd,hogy miért. Ha meg nem,akkor jöhetnek a problémázások,na de minek?
2014. márc. 24. 14:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon sokat segítettél. A lendületet megadtad. Már félig-meddig megírtam a kísérőlevelet, remélem sikerrel.
2014. márc. 24. 14:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb, hogy egy önéletrajzban, motivációs levélben soha ne hazudj!

Mert ha hazudsz és alkalmaznak, az egyből kiderül.

És negatívumokat sem szabad beleírni, hanem azt kell beleírni, amiben te jó vagy és az úgy is van.

Tehát ne írd bele, hogy szeretsz kiszolgálni, kedves vagy a vásárlókhoz, ha ez nem így van, mert az egyből ki fog derülni és úgy repülsz tőlük, ha alkalmaznak is, mint a huzat. Szóval nem érdemes.

És ha vannak gyengéid, mert mindenkinek vannak, de attól te még alkalmas vagy egy pozíció betöltésére, azt nem kell leírni. Mert azzal csak hátrányba hozod magad.

Írd le, hogy milyen pozitív képességeid vannak, amik tényleg megvannak benned és amivel te alkalmas vagy ennek a pozíciónak a betöltésére.

2014. márc. 24. 15:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy kísérőlevélben nem kell csontig benyalni. Sokan esnek ebbe a hibába, hogy azt hiszik ott aztán 1000-es nyelvcsapásokkal kell az altájat polírozni.

Ha az Ikeába (vagy máshova, képzeld oda) szeretnél a bútor osztályra kerülni, akkor írd azt, hogy szeretsz a vevőkkel foglalkozni, úgy érzed jó tanácsokkal tudod ellátni őket a választás terén.

Illetve, hogy jó a kézügyességed, szeretsz barkácsolni/szerelni, így még élveznéd is, ha egy bútorosztályon dolgozhatnál.

Ennyi, fél-egy oldal nagybetűkkel. Nem kell túlspilázni.

2014. márc. 24. 16:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm, megfogadom a tanácsokat.
2014. márc. 24. 16:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként nem kell túlzásba vinni, nagyon sok helyen kérik a levelet, de nincs kapacitás elolvasni.
2014. márc. 29. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!