Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit írjak és mit ne a lentiekb...

Mit írjak és mit ne a lentiekből a motivációs levélbe?

Figyelt kérdés

Halál őszintén évek óta a helyi coop üzletben szeretnék dolgozni.Na most ebben 2 dolog motivál, itt van a közelben és nincs hajtás.

Azt nyilván nem írhatom bele hogy azért mert nincs hajtás.

De azt bele írhatom hogy azért szeretnék ott dolgozni mert helyben van így se időm, se pénzem nem megy el az utazásra?

Esetleg az jó pont hogy a jelenlegi dolgozókkal mint törzsvásárló jó viszonyt ápolok, így a beilleszkedéssel nem lenne probléma?

Az önéletrajzomból sajnos dátumok alapján az fog kitűnni hogy sehol nem maradtam meg évekig.Az első munkahelyem egy bár volt, ahol a gimnázium alatt kezdtem el dolgozni.A munka a tanulás rovására ment, olyannyira hogy ki is rúgtak a gimnáziumból, ez persze apámnak nem tetszett így konkrétan elvette a bár kulcsát bevitte a főnökömnek, mondván hogy nem dolgozhatok ott.Tehát nem én akartam eljönni, és nem is kirúgva lettem, megvoltak a munkámmal elégedve.Ezt valamilyen formában bele írjam?

A második munkahelyemen három hónap után elegem lett a rendszeres ki nem fizetésekből, jogtalan levonásokból és hogy annak ellenére hogy a szívem-lelkem a munkába tettem semmibe vettek, sőt még én voltam a rossz azért mert megmentettem őket a több százezre büntetés/ végleges bezárás veszélyétől.

A harmadik munkahelyem szezonális volt így ott nem is lett volna szükség tovább a munkaerőmre.

Szóval magyarázzam meg hogy miért nem voltam sehol sokáig?

A tanulmányaim is hagynak kivetni valót maga után.Ugye a gimiből kirúgtak év közben, utána szeptemberben meg szültem, itthon voltam 3 évig csak tavaly kezdtem a gimit újra estin.Ezt is említsem meg?

Illetve rajtam van egy kivetni való a fogaim.Ami ugye mint pénztáros gáz hogy szinte nincsenek.Ezt beleírjam hogy van egy ilyen esztétikai problémám, amivel az ördögi körben vagyok mert ha nincs munkám nincs pénzem megcsináltatni?!

Vagy erre inkább egy személyes állásinterjún térjek csak rá?

2014. febr. 16. 17:01
 1/3 anonim válasza:
Hát szerintem a motivációs levélben nem kell ennyi mindenre kitérni. Mivel ideálisan a levél hossza fél és 1 oldal között mozog. Szerintem csak indokold meg miért jelentkeztél, hogyan tudnál megfelelni az adott pozíciónak (pl. szakmai tapasztalat), rövid önjellemzés (pl: milyen személyes tulajdonságaid vannak, ami megfelel a munkakör betöltéséhez), a végén pedig legyen ott a személyes találkozásba vetett bizalom, ahol minden egyéb kérdésre választ adsz majd. Én így csinálnám.
2014. febr. 16. 17:15
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A motivációs levél az, amit a neve sugall - egy RÖVID levél, amiben leírod, hogy MIÉRT szeretnél ott dolgozni, ahova jelentkezel. A személyes élettörténeted a születéstől a fogaid kihullásáig senkit nem fognak érdekelni, ezeket ne is akard beleírni.

Írd meg, hogy azért szeretnél ott dolgozni, mert:

- Közel van (de azt hangsúlyozd, hogy ez nem azért jó, mert lusta vagy utazni, hanem mert milyen sok időt megspórolsz az utazáson, amit pl. a saját képzésedbe fektethetsz ill. ez milyen jó a cégnek, mert ez által rugalmas vagy, nem kell buszhoz / vonathoz igazodnod, ha beüt a krach)

- Törzsvásárlóként ismered a dolgozókat, könnyű lenne a beilleszkedés és tudod előre, hogy jó a légkör

- Úgy gondolod alkalmas vagy a munkára, mert: precíz vagy, szabálykövető, szorgalmas, bla bla

Max. 1 oldal 12-es betűvel.

2014. febr. 16. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:

A motivációs levél lényege elméletileg az amit az előző leírt. Gyakorlatilag be kell nyalni a cégnek. Az élettörténetednek semmi keresnivalója egy motivációs levélben.

"Illetve rajtam van egy kivetni való a fogaim.Ami ugye mint pénztáros gáz hogy szinte nincsenek.Ezt beleírjam hogy van egy ilyen esztétikai problémám, amivel az ördögi körben vagyok mert ha nincs munkám nincs pénzem megcsináltatni?!

Vagy erre inkább egy személyes állásinterjún térjek csak rá?"

Ilyeneket meg aztán végképp ne írj bele és állásinterjún se "térj csak rá". Ha munkát keresünk, mindig az előnyös tulajdonságokat hangsúlyozzuk. Ha negatív tulajdonságaidra hívod fel a figyelmet, akkor szerinted hogyan fognak téged pozitív színben látni az interjúztatók? A fogaidat ettől függetlenül mindenképp próbáld meg valahogy megcsináltatni, nem túl bizalom gerjesztő egy fogatlan ember.

2014. febr. 17. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!