Te elvállalnád így a munkát?
20 éves egyetemista lány vagyok. Dolgozgattam már ilyen-olyan munkákat, szórólapoztam, újságot osztottam, volt, hogy beugrós pultos voltam egy pubban, ilyesmik. Viszont a családom anyagi helyzete veszélyesen romlik, mert édesanyám elveszítette a munkahelyét, és így az 50-hez közel már nem igazán akarják alkalmazni, akármilyen korrekt munkatapasztalattal is jelentkezik. Tehát elkezdtem fix munkahely után nézni. Találtam is egy nagyon szimpatikus helyet, jövő héten úgy beszéltük, hogy kezdek is. jó a légkör, a leendő munkatársak és a főnök is rendesnek tűnnek, pont olyan a hangulata az egésznek, amiben el tudnám magam képzelni. És ami még kecsegtetőbb: a fizetés. Egy havi nettó fizu negyedéből (se) élek jelenleg, és már ez is megterheli a szüleimet, szeretnék nekik segíteni. Viszont ugye nappali tagozaton tanulok, ami azt jelenti, hogy heti 3 napom fixen foglalt a gyakorlatok miatt, és a 4. is csak két hetente szabad. A munkahelyen viszont heti 4 napot mindenféleképpen vállalni kell. Ez tehát azt jelenti, hogy péntektől vasárnapig minden (!) héten dolgoznom kéne, és a 4. napot is csak úgy tudnám megoldani, hogy játszani kell vele, hogy a suliban melyik héten miből hiányzok, és figyelni, hogy sehol ne lépjem túl a 3 hiányzást. És ez alapján ugye nyilvánvalóan egy darab pihenőnapom sem lenne.
Nem tudom, elvállaljam-e így. Mert tényleg tetszik a munka, és az se lenne rossz, ha akár még én segíthetnék a szüleimnek kicsit talpra állni. Na meg mivel tandíjas vagyok (nem azért mert hülye lennék, de egyszerűen horribilis ponthatárok voltak a szakomon), szóval jó lenne ha pl. jövő félévtől nem kéne a diákhitelt megint felvenni.
Ilyen feltételek mellet szerintetek elvállaljam?
Azért mertem ebben a kategóriában felrakni, mert lényegében a családom jólétét szem előtt tartva szeretnék döntést hozni.
Ti elvállalnátok?
(20L, párommal élek több száz km-re a családomtól)
Ha a csalad anyagi helyzete veszes, nem merlegelnek. Kesobb is elvegezheted az egyetemet.
Egyebkent milyen munkat lehet 4 napig vegezni, akar hetvegen is, ami ennyire jol fizet?
Könnyített tanrendre menj át,beszélj a gyakorlatvezetőkkel,meg lehet őket ,,győzni" hidd el.
Mond ez és ez és ez van.
eltére járok.
amúgy amit elfelejtettem írni: napi 13 órás munkáról van szó.
Ebből napi hány óra a pörgősebb időszak?
Ha az napi 8 óránál több, akkor normális munkáltató ilyen munkára 2 embert alkalmazna, úgy hogy a legforgalmasabb órákban egyszerre 2-en is legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!