Rendes felmondás, felmondási "idő" lejárta ha az elszámolás a cég felé megtörtént részemről, mikor kell megkapnom a béremet és papírjaimat?
Nem tekintett el.
Ma is dolgoznod kellene.
03.10+30 nap,amikor lejár a felmondásod,az kb 04.09.
Aznap kapsz meg minden kilépőpapirod,és 5 munkanapon belül a fizetésed. (nem biztos hogy 5,nem néztem utána,nekem a felmondási idő 30.napján elutalták,még benn voltam,amikor meg is érkezett a fizu,amiben a ki nem vett szabikat is kifizették)
"Ez a nem kell menni dolgozni utána" KEVÉS! Az ilyet írásba "illik" foglalni, pontosan azért, hogy később jogi vita ebből ne legyen.
Tehát a felmondási időd felmentési részéről nem ártana egy írásos papíruszka.
Szerintem sem mentett fel, hiszen bármikor letagadhatja. Az, hogy "elszámoltatott" még nem jelenti ugyanazt.
Egyébként az utolsó munkában töltött napon, de legkésőbb a munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapon meg kell kapni a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos papírokat, igazolásokat, és az elmaradt járandóságokat.
Tehát ha felment a munkavégzés alól, akkor az utolsó munkában töltött napon kell a fentieket produkálnia. Ha nem ment fel, akkor pedig legkésőbb a munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapon.
első vagyok
"mondta"
És? Amíg papirod nincs róla,addig be kell menned,amig nem telik le a 30 nap,vagy nem ad papirt arról,hogy felment a munkavégzés alól és kiadja minden papirod.
Ma ha munkanapod volt,akkor rácsesztél nagyon,be is perelhet,mert nem töltöd le a felmondásod.
Ha nincs lepapirozva,akkor nem érsz semmit a tanukkal.
(ahogy a szóbeli " ki vagy rúgva" sem ér semmit amig nincs papir róla)
Kedves "első vagyok" a (sorban)
én meg az utolsó és nem élek vissza se anyagi se a kapcsolat rendszereimmel mint ahogy egyesek teszi vagy tennék ezt. (mondjuk nekem se anyagi se kapcsolat rendszerem nincs, csak józan paraszti eszem !)
annyit elfelejtettem közölni hogy én hétvége óta beteg állományban vagyok tehát ha be is kellett volna mennem dolgozni akkor sem tudtam volna a hétfői és a mai látogatás a cégnél csupán a papírmunkák miatt volt amiket nem biztosítottak nekem a felmondási napon.
Te irsz csak félinformációkat.
Ha betegszabin vagy,nincs gond.
De a felmondási időtől akkor sem tekintettek el,ketyeg a 30 napod,amit akár végig tölthetsz betegszabin.
Hamarabb csak akkor jár le,ha kiadják a papirjaidat,és leirják feketén fehéren hogy igen,eltekintenek a felmondási idő letöltésétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!