Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon gáz ha már 21 éves...

Nagyon gáz ha már 21 éves vagyok és még nem dolgoztam sohal?

Figyelt kérdés
Részben ez annak is az oka h nagyon félek nem tudok majd beilleszkedni mert suliba is kiutáltak régen a zárkózottságom miatt. Nyáron végeztem kisgyermeknevelő okj-n ami érettségi után 2 éves képzés volt. Azóta munkàt keresek de ezzel nem tudtam elhelyezkedni meg már kételyeim vannak h nem is nekem való a gyerekek közötti munka mivel zárkózott vagyok. Novemberben végre összejött volna egy telefonos munka kórházban de mikor már kezdtem örülni jött a betegség hosszú kórházi tartózkodással. Úgy éreztem ez nem történhet meg velem és csak most fohtam fel h mit veszítettem. Lehet azért jött ez mert nem volt való nekem ez a munka de most megint ugyanott vagyok. Most lenne barátnőm ajánlása által egy újabb lehetőség de kell hozzá alap német tudás. Recepciós egy hotelben a fizetés is jó de 12 óra 2 nap szabad. Sajnos érettségi óta nem használtam a nyelvet és éles helyzetben nem hiszem h megállnám a helyem. Meg ott sokat kell beszélni és nem bízok magamba. De ha elszalasztom ezt a lehetőséget is ráadásul mindkét munkát nem én találtam hanem ajánlották megbánnám. Folyton segítenek mások lehetőségeket ajánlani én pedig félek belevágni bármibe is. Igazából azt sem tudom mit szeretnék a jövőben kezdeni magammal mi az álmom.
2014. márc. 18. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
az hogy 21 évesen nem dolgoztál még az nem gáz.sokan vannak ezzel így.szerintem egy csomoan még tanulnak ennyi idősen..amúgy énis 21 vagyok de még csak feketén dolgoztam.
2014. márc. 18. 21:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

engem 27 éves koromban vettek fel az első rendes munkahelyemre, addig csak hébe-hóba dolgoztam.

én is nagyon zárkózott voltam/vagyok, de belerázódsz egy idő után.

nincs mitől félni, olyan ez, mint az érettségi, mindenki parázik előtte, mert új dolog, meg "nagy" dolognak számít, hiába mondják az idősebbek, hogy ez semmi, no para. szóval kb. erre gondolj, az újtól mindig fél az ember, de egyszer minden új volt, aztán mégis lett valahogy:) bátorság, előre!

2014. márc. 18. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
34%

Nálam 12 éves korban kezdődött a munka nyáron. Aztán minden nyáron dolgoztam. Később rengeteg hasznát vettem ennek.

Igazából, te csak folyton kifogást keresel, mit miért nem csinálsz. Ha meg se próbálod...

Mert rég használtad a nyelvet...hagyjuk már, én Írországban úgy mentem ki, hogy pár szót tudtam, de bemagoltam mindent, aztán jött a többi.

De ha az jó, hogy állandóan kibújsz a lehetőség elől, akkor te tudod.

2014. márc. 19. 01:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek olyat, aki 30 és még nem dolgozott soha.

Szóval nem, nem gáz.

De az nagyon fontos, hogyha valaki beajánl valahova, és fel is vennének, akkor fogadd el. Mégis mit veszíthetsz? Max.próbaidő alatt kivágnak, ha nem felelsz meg, ennyi.

Bár őszintén szólva ez elég ritkán szokott előfordulni, 3 hónap elég kevés idő, nagyjából annyira elég, hogy a munkához való hozzáállásodat megmutasd, de még nem biztos, hogy ennyi idő alatt teljesen be is tanulsz.

A nyelvet gyakorolni kell, az nagy aduász. Egyébként egy recepción nagyjából ugyanazok a szituk szoktak előfordulni, azokat át kell nézni, és kész.

Nyilván nem a politikai híreket kell németül elmondani.

2014. márc. 19. 22:41
 5/6 anonim ***** válasza:
24%

Inkább lusta vagy kedves kérdező!

Én 16 éves korom óta folyamatosan dolgozom iskola mellett!

Igaz, én rákényszerültem, de legalább mindig volt pénzem és sok tapasztalatot szereztem. Én most májusban fogom befejezni a sulit (logisztika) de ha Isten is úgy akarja, már a vizsgák előtt főállású úriember leszek, áprilisban kiderül. No mindegy.

Nem gáz, hogy még nem dolgoztál, bár számomra fura.

Szedd össze magad és ne a kifogásokat keresd hanem menj és dolgozz! Kell nyelv? Akkor leülsz és ismételsz, tanulsz. Már mindenhova kell nyelv!!!

Ha meg szerencsétlenkedsz akkor ne várj semmi jót.

Bocs, ha bunkó voltam, fáradtság teszi.

23 / F

2014. márc. 20. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Gáznak nem gáz, viszont most már meg kell tanulnod kicsit talpraesettebbnek lenni. Én is zárkózott vagyok, sokan túl komolynak és hűvösnek is találnak. Egy időben már arra gyanakodtam, hogy szociális fóbiás vagyok, utáltam emberek közé menni, siettem haza a biztonságba. Rá kellet jönnöm, hogy így sajnos hátrányban vagyok azokkal akiknek nagy a pofájuk, mernek,kipróbálják magukat. Pedig sok ilyen ismerősöm még annyira se értett a dolgokhoz... Arra gondoltam, hogy miért pont nekem kéne félnem? Én azt mondom, hogy a zárkózottságodra hivatkozva ne kerüld el a lehetőségeket, hanem lépj ki a komfortzónádból, így tudsz csak fejlődni, és elérni személyiségfejlődést. Nem kell pörgősnek lenni, meg nagyszájúnak,ha egyszer nem vagy olyan személyiség, de meg kell állnod a helyed. Gondolj arra, hogy mások is csak emberek, nem többek nálad, és te sem vagy kevesebb.
2014. ápr. 25. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!