Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha magánemberként hívok...

Ha magánemberként hívok valakit építkezésre dolgozni és abszolút nem vagyok megelégedve a munkájával és ergo nem szeretném emiatt kifizetni, akkor jogosan perelne be azért mert nem fizettem ki és nem jelentettem be?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy a cégek és a magán dolog másképpen működnek. Valaki tud erről többet esetleg?

2014. márc. 18. 12:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Miért nem jelented be? Azt hiszem 500Ft átalányt kell fizetni magánszemélynek ha dolgoztat valakit.
2014. márc. 18. 12:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Már nem dolgozik ott, csak egy kevés időt volt. De jobb is... Nem jelentettem be, eddig senkit, nagy részt ismerősök dolgoznak a házon. Csak ebből azt akartam kihozni, hogy a páromat akarja igazából feljelenteni, mert nem fizetett és nem jelentette be őt, miközben az én házamnál melózott, néha segített be páromnak apró munkákba(lefestett egy zártszelvényt pl). Azt szeretném megtudni, hogy ha feljelentést tesz a párom ellen, akinek vége van, akkor én magánszemélyként ezt megtudom vétózni úgy, hogy jól jöjjek ki belőle?
2014. márc. 18. 12:32
 3/12 A kérdező kommentje:
nem VÉGE hanem CÉGE! Elírtam :)
2014. márc. 18. 12:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Sajnos csak úgy dolgozhatnak neked az ismerőseid is ha bejelented őket. Már nincs olyan hogy unokatesók barátok stb. felépítik neked a házad, csak egyenesági rokon esetén nincs bejelentési kötelezettség úgy tudom.
2014. márc. 18. 12:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Függetlenül attól hogy magánemberként foglalkoztatod őket
2014. márc. 18. 12:46
 6/12 A kérdező kommentje:
Sok munkát a párom, apja, keresztapja csinált. A párom munkásai meg az egyik partnercége is természetesen. Amikor az illeték miatt a nav-osok kint voltak, azt mondták, hogy ez így elfogadható és annyi, hogy az anyagokról kell számla, ha éppen kapunk ellenőrzést. Műszaki ellenőrünk is van stb.
2014. márc. 18. 12:51
 7/12 A kérdező kommentje:
De akkor ha iőszakosan egy-egy munkára felveszek valakit, akkor nekem be kell jelentem szintén őt. Nekem ezt senki nem mondta...
2014. márc. 18. 12:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Bocsi a billentyűzetem rossz. De akkor köszönöm a segítséget. Viszont akkor így is jobban járok, ha mondjuk magamra húzom ezt a dolgot, mintha a páromat találná be nem?
2014. márc. 18. 12:54
 9/12 anonim ***** válasza:
80%
Ha a nav-osok azt mondták hogy minden rendben van akkor az jó. Ha a párod munkásai be vannak jelentve és a cége is teljesen legálisan működik akkor nem hiszem hogy fogást találhat rajtatok. Azért biztos ami biztos egyeztetnék valakivel aki pontosan megtudja mondani mi a teendő
2014. márc. 18. 13:08
 10/12 A kérdező kommentje:
Persze, teljesen legális, nagyobb munkáik is vannak, szóval csak így működhet a dolog. Köszönöm a segítséget tényleg, lehet, hogy rákérdezek majd az ügyvédemnél az a tuti. Csak kérdés mikor jelenti fel páromat ez a muksó. Velem nincs baja, párom meg ugye mindig kinyitja a száját, aztán összebalhéztak stb. Szóval eszébe se jutna engem feljelenteni.. Ez szerintem csak nekem jutott eszembe, hogy mivel a ház az enyém és ott melózott ezért engem kellene valószínű.. Na mindegy. Tényleg köszönöm, sokat segítettél
2014. márc. 18. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!