Érettségi nélkül 24 évesen hova lehet elmenni dolgozni?
Eddig árufeltötőként dolgoztam, de autóbalesetben úgy megsérültem hogy orvosi tanácsra fizikai munkát nem végezhetek többet (leszázalékolva nem vagyok).
Mit tegyek, merre keresgéljek? Biztonsági őrnek akartam menni, de nem felelek meg a követelményeknek (voltam bennt egy oktató cégnél ahol elmeséltem a történetemet).
Nincs végzettségem sajnos. Nem a tudásom miatt, családi körülmények.
El tudnám végezni estin az iskolát (még fél év lenne hátra), aztán továbbtanulni mondjuk, csak a pénz amit kaptam a balesetemre és a kórházi tartózkodásra 1-2 hónapra elég maximum. Úgyhogy mindenképpen kéne találnom valami munkát, mert az nélkül nem megy. Családi, baráti támogatásra meg nem számíthatok sajnos.
Voltam ma bennt a helyi McDonalds és Burger King éttermekben érdeklődni, jelentkezni. Ha csak krumplit kéne sütni, azt még fizikailag bírnám, legalább nem kéne árut pakolni. Sajnos a korom és amiatt hogy nincs tanulói jogviszonyom nem vesznek fel. Most csak diákokat keresnek, felnőttet még napi 4 órára sem :(
Hova menjek ha még őrnek meg a Mekibe se vesznek fel?
Hat itatkozz be suliba - meglesz a tanuloi jogviszonyod - aztan irany a gyorsetterem.
Aztan meglesz az erettsegid - jelentkezz vmi OKJ-ra - kozben gyorsetterem - meglesz az OKJ-d ---> jobb, konnyebb munka.
7-es. Kérdező!
Nagyszerű!!!!
Úgy tudom a B jogsinak 2 évesnek kell lenni minimum és lehet menni, C illetve CE kategóriákra!
Először is eü2-es orvosi kell hozzá. Ezt odaadják 5 perc alatt, ha egészséges vagy.
A c és ce tanfolyam, gyorsított esetben 3-4 hónap alatt megvan. Nem tudom most mennyibe kerül.
Minden esetre, ismertem srácokat akik munkanélküliként a munkaügyi központ által tették le a jogsit mindenre!!!
Alig került pár forintjukba, azt hiszem a 90%-át térítette a munkaügy.
Van egy multicég, kamionoscég is Magyarországon és ez is beszállhat a jogsiszerzésbe! Utána náluk is lehet ill. kell dolgozni min. 1 évig. Ha nincs gyakorlat, egy öregebb sofőr mellé beültetnek és 2-5 hét alatt betanítanak.
A pontos infókért utána kell járni!
Köszi az információt. Már egészen beleéltem magam, de mégis tartottam valamitől ... elmentem a háziorvoshoz rákérdezni az EÜ2-es vizsgálatra. Az anamnézisem miatt szerinte 100%-ban kizárható hogy megfelelnék. Fel is sorolta miért és igaza van sajnos :(
Most nagyon mérges vagyok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!