Érettségi után tanulást vagy a karriert/munkát helyeztétek előbbre? Letettél egy szakmát és mehetünk dolgozni vagy még mellé főiskola?
Figyelt kérdés
Mennyire akartatok minél előbb dolgozni és miért?2012. máj. 28. 20:00
1/5 anonim válasza:
A kettő nem zárja ki egymást, én együtt csináltam. 18 éves korom óta dolgozom, most vagyok 26 és a második diplomámat csinálom. Annyi a titok nyitja, hogy levelezőre vagy esti képzésre kell menni. Nekem muszáj volt dolgozni menni, mert a szüleim kitettek otthonról és senki nem volt, aki eltartana. Nem is voltak hajlandóak szóba állni velem évekig, mikor már nagyon jól kerestem, akkor persze megkerestek. Én nem voltam elég jó, de a pénzem igen.
2/5 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem odaírni hogy vagy olyan aki közben csinálja, a jövőben én is így tervezem továbbtanulást. Hogy-hogy csak úgy kiraktak a szüleid? Miután mégis jó voltál, te elfogadtad a közeledésüket?
2012. máj. 28. 22:18
3/5 anonim válasza:
Lett egy barátom (most már a férjem), akit nem tudtak elfogadni. Azt mondták, hogy ha nem hagyom ott, akkor fel is út, le is út. Végül kibékültünk a szüleimmel persze, de a kapcsolatunk soha nem lesz már olyan mint régen volt. Sok sikert, Neked is menni fog!
4/5 anonim válasza:
Középiskola elrontott engem szóval nem láttam a főiskola értelmét. még jó pár évet kidobni az életemből hogy ugyanott legyek (túlképzett) így inkább tanultam 2 szakmát, 1ik iskolás okj-s másik hobbinak indult magamtól kezdtem bele (programozás) Most a 2.ból élek és mondhatni havi pár órával diplomás fizetést kapok.
5/5 anonim válasza:
Szia én csináltam egy OKJ-t, érettségi után, de teljesen felesleges volt, mint ahogy az okjk 90%-a. Csak akkor éri meg ha rendes szakmát csinálsz: pincér,szakács,villanyszerelő etc..Most egyetemista vagyok, egy eléggé jó egyetemen nappali tagozaton, de mellette diák melókat végzek, havi több mint 160 órába. Szerencsére rugalmas a beosztásom így sokat tudok menni, a fizetésem meg diák bérhez képest, nem olyan nagyon rossz, + tanulni is van lehetőségem a munkahelyen. Ha ügyes vagy akkor sikerül egy gyakornoki diákmelót akasztanod suli mellett, így tapasztalatod is lesz mire végzel. Levelezőt csak akkor ajánlom ha nincs más lehetőséged, mert ha elhelyezkedsz pusztán érettségivel mondjuk akkor sem fogsz jobban keresni, mint egy diákmunkával, ha pedig beszélsz nyelvet, tudsz programozni, vagy mondjuk villamosmérnöknek tanulsz akkor 1000 huf fölötti órabéred is lehet. Mindenképpen tanuljál, ezt mondom úgy hogy 2 évet elb*sztam az életemből a zseniális "karrier építésre", amihez egy jó löketet ad a diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!