Van köztetek olyan aki külföldön dolgozik? Hogy mentetek ki vakon vagy volt kint ismerős?
Léteznek köztes megoldások is. Határ mellől átingázni Ausztriába, Osztrák fizetésből fizetni a hazai kiadásokat, már többet teszel félre, mint ha kint élnél.
Én speciel hajózok, heti 1-2 napot itthon vagyok, a fizetésem 90%-át félreteszem, mert minimális a kiadásom, itthon vállalkozok, befektetek.
Nem ördögtől való a külföldi munka és végképp nem rabszolga munka, ahhoz képest, amit manapság már itthon egy-egy munkakör adni képes, ahol vagy feketén dolgoztatják az embert, vagy kötelezik a vállalkozói kiváltására. Az egésznek a hazai gazdaságban most kezdik felfedezni csak az értékét, de azt sem teljesen reálisan felmérve.
12. elég vicces vagy. nem csak téged pontoztak le és nem is vagy a világ közepe. nem hiszem, hogy egy londoni ingyenszállás miatt annyi irigykedőd lenne, szóval nem ezért pontoztak le:)
laptoptöltő miatt lemaradni egy perccel egy határidőről( és még le is írni mint kifogást, külön behaltam)...ehhez azért viszont tehetség kell.
Ja, inkabb a 14-15 fontos oraber szerintem ami irigyelendo.
Az mas kerdes, hogy en abbol meg nem fizetek ki 150 fontot egy peneszes lyukra, mint masok.
A laptoptoltovel igy jartam, otthon 3-5 nap alatt tudtak volna hozza toltot szerezni delutan az egesz jelentkezesem elszallt rola, egy fogalmazas, ami mar 80% kesz volt! Magyarul kezdhettem elolrol, es itt nem 4 oldalt toltok ki, mint otthon! Elotte meg miert nem kuldtem el? 10 modulzaro vizsgam volt. A hetvegen amikor meg be akartam fejezni, meg olyan beteg lettem, mint regen nem, az orvoshoz alig birtam elmenni. De nem is ertem mit magyarazkodom neked.
A lenyeg az, hogy hogy jottem ki, mit csinalok. Viszont teny, hogy nem ez az alapsztori (meg lehet probalni utanam csinalni, anno segitettem jopar embernek kijonni ingyen, semmilyen kozvetitoi dij mellett idosgondozasra - erre irtam h egy koszonomot se mondott a legtobb)
De mindegy, a gyakori megtanit arra, hogy meg anonim se lehet elmondani semmi jot. Az otthoniaknak nem is mondok semmit, anyam kap penzt, de ha tudnak, hogy egy este alatt mennyi penzt kapok es kozben meg aludhatok is, szerintem szivrohamot kapnanak.
Az egyetem meg jovore, ebben az evben meg csinalok egy masikat max. kint ami rovidebb, meg nem kell ra fenyevekkel elore jelentkezni.
én aztán tuti nem irigykedem, egyrészt nem szoktam, másrészt nekem nincs mire. de valóban minek a gyakorin magyarázkodnod egy ismeretlennek.
örülök, hogy kijutottál és jobban megy a sorod, mint itthon és még tudsz is hazaküldeni pénzt, dicséretes. a hozzáállásod viszont elég béna. egyrészt az jön le, hogy na irigykedtek mi, hogy mekkora császár vagyok ti kis pondrók, akik otthon tengődtök. másrészt mindenki tudja, hogy a világ tele van hálátlan emberekkel. vagy csak azért segítettél nekik, hogy utána te legyél a király, aki megmentette és hálálkodjon, lábad elé boruljon stb. (ok, túlzok, de érted). igen, a segítség köszönetet érdemel alapesetben, de ha előre tudod, hogy nem köszöni meg, akkor már nem is segítesz?
sajnos még mindig ugyanaz a frusztrált magyar mentalitás süt belőled, ami az otthon maradottakat is jellemzi. ha már Londonban vagy, próbálj lazulni ebből kicsit. hidd el, a te életed is szebb lesz:)
ha meg nem akarsz segíteni többet másoknak, ne segíts, valóban időigényes mindenkivel fogalkozni, de utólag köpködni (meg úgy egyáltalán) nem jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!